"SKOK U KAZAN 2023" Konjic u subotu okuplja najbolje skakače iz regije

Konjic,skok u kazan,skokovi
Avaz

Na ovogodišnjem natjecanju „Skok u Kazan“ u Konjicu nastupit će 18 najboljih skakača iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

„Skok u Kazan“ je natjecanje koje od skakača zahtijeva veliku spretnost i za sve njih je to veliki izazov, piše Radio Konjic.

„Skakači izvode skok na glavu sa visine 16 metara u kameno udubljenje u Neretvi dimenzija dva sa dva metra, koje je duboko oko 60 centimetara. Spasioci oko stijene daju smjernice skakačima gdje da skoče plitkim uplivom, jer ukoliko bi upliv bio dubok, moglo bi doći do posljedica“ – izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Elmir Miro Hadžialić, koji je i inicijator ovog natjecanja.Hadžialić navodi da je sve spremno za skokove i da su detaljnije pripreme počele prije mjesec dana, te da se i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja.

„Grad Konjic je uredio gradsku plažu Stari Pazar, na kojoj se tradicionalno okupi veliki broj posjetitelja, kako iz Konjica, tako i iz brojnih gradova naše države, ali i stranih turista koji sa velikom pažnjom prate nastupe skakača i bodre ih u njihovoj namjeri da izvedu što kvalitetniji skok. Vjerujem da će i ove godine biti mnogo posjetitelja, a u suradnji sa našim sponzorima pripremili smo besplatne degustacije raznih proizvoda, što će posebno obradovati najmlađe“ – izjavio je Hadžajlić.

Natjecatelje će ocjenjivati žiri, a izvodit će se dvije serije skokova.  

Prvo natjecanje „Skok u Kazan“ održano je u Konjicu 1997.godine.

Organizator je Triatlon asocijacija u BiH i Triatlon pentatlon klub „Gorsko oko“ Konjic, uz pokroviteljstvo Grada Konjica.