SKB MOSTAR U ŽZH zabilježena 52 nova slučaja zaraze koronavirusom

Covid 19 koronavirus
Ilustracija

Na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) na prisustvo koronavirusa u posljednjih 24 sata testirano je 76 osoba, od čega je osam osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirane su 52 novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega 10 (pet muških i pet ženskih), Ljubuškog 26 (10 muških i 16 ženskih), Gruda 14 (pet muških i devet ženskih), te Posušja dvije muške osobe.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od koronavirusa preminula je muška osoba iz Ljubuškog 1932. godište. Od prisustva koronavirusa oporavilo se sedam osoba iz Ljubuškog. U samoizolaciji nalazi se 747 osoba, dok je 89 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 415 osoba: s područja općine Široki Brijeg 114, s područja općine Ljubuški 160, s područja općine Grude 118, te s područja općine Posušje 23 osobe, navedeno je u priopćenju iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.