U Županiji Zapadnohercegovačkoj trgovine će raditi do 16 sati

Trgovine
Ilustracija

Na temelju Odluke Vlade Županije Zapadnohercegovačke o proglašenju nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) na području Županije Zapadnohercegovačke, broj: 01-287-1/20-46 od 18.03.2020. godine, Županijski stožer civilne zaštite na 7. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 22. ožujka 2020. godine, donio je pet zapovijedi: 

1. Za trgovine prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnicama, ljekarnama, trgovinama veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinskim crpkama, poljoprivrednim ljekarnama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, trgovinama za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, trgovinama dječje opreme, hrane za životinje, trgovinama građevinsko, vodo i elektro materijala, supermarketima i veledrogerijama ograničava se rad do 16 sati, uz osiguranje protoka kupaca i klijenata tako da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 2 metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

2. Za pravne Usluga proizvodnje i dostave hrane, kao i proizvodnja i posluživanje hrane za goste hotela, ograničava se rad do 16 sati, uz poštivanje higijenskih-epidemioloških mjera zaštite.

3. Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da na zahtjev poduzeća i drugih pravnih i fizičkih osoba izdaju Dozvole za kretanje osoba na području Županije Zapadnohercegovačke u vremenu od 18:00 sati do 05:00 sati.

4. Za provođenje i nadzor nad provođenjem ove Zapovijedi zadužuju se Uprava za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke i općinski/gradski stožeri civilne zaštite, svatko iz svoje nadležnosti.

5. Ova Zapovijed primjenjuje se i stupa na snagu danom donošenja, te vrijedi do 31.03.2020. godine, stoji u dopisu koji potpisuje predsjednik Stožera Civilne zaštite ŽZH Zdenko Ćosić.