U Uzarićima se mnogi odazvali humanoj akciji darivanja krvi

darivanje krvi

Akcija se održala u prostorijama Mjesne zajednice Uzarići povodom blagdana svetog Ante - zaštitnika ovog sela. Akciji je pristupilo 46 mještana, a njih 36 uspješno je darovalo krv što je hvalevrijedan rezultat s obzirom na broj stanovnika u ovom mjestu.

Bila je ovo peta od ukupno deset planiranih akcija darivanja krvi na području Širokog Brijega u ovoj godini. Akciju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Ureda gradonačelnika Širokog Brijega.

- Smatramo da svi subjekti u lancu moraju zajedno djelovati i prema svojim mogućnostima doprinijeti boljoj i humanijoj budućnosti za život naših sugrađana u svakom pogledu - izjavila je tajnica Crvenog križa Široki Brijeg Karmela Skoko.

Iz Crvenog križa napominju da je Zakon o krvi i krvnim derivatima usvojen u Parlamentu FBiH te je prošao javnu raspravu, a on jamči svim darovateljima krvi slobodan dan na dan akcije darivanja krvi te još jedan slobodan dan koji može iskoristiti u godini kada god želi.

"Apeliramo na sve poslodavce da u kolektivne ugovore ugrade ovu stavku te da svojim radnicima dozvole slobodne dane kako bi darovali krv kako bi se time davalaštvo podiglo na još veću razinu" ističu iz širokobriješkog Crvenog križa. Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Širokog Brijega bit će održana 27. lipnja u Kočerinu, od 9 do 11 sati u prostorijama Osnovne škole Kočerin, priopćeno je iz Crvenog križa Široki Brijeg.