Sportske igre mladih dolaze u Široki Brijeg

Sportske igre mladih
Hercegovina.info

Plazma Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko natejcanje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine, službeno je počelo svoje 11. izdanje. Igre će u 2021. godini obići 45 bh. gradova te se družiti sa mališanima širom Bosne i Hercegovine dijeleći pozitivnu energiju i slaveći mnogobrojne pobjede. Igre će ove godine uveseliti mališane u Širokom Brijegu. 

Igre u Širokom će se održati 29.5. na terenima Prve osnovne škole 'Klanac', te na otvorenim terenima 'Klanac' u vremenu od 9 do 17 sati. Djevojčice i dječaci će se imati priliku natjecati u odbojci, nogometu i košarci. 

Pokrovitelj 11. Plazma Sportskih igara mladih u Tuzlanskoj županiji je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, a natjecanja se održavaju u suradnji sa Sportskim savezom Tuzlanske županije. Specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH, a bitno je naglasiti da se dva natjecanja, kao i prethodne godine, održavaju uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kao i uz dozvole svih nadležnih institucija.  

U prethodnih 10 godina, BH Telecom Sportske igre mladih okupile su više od 360.000 dječaka i djevojčica iz čitave BiH, a 17.000 finalista je imalo priliku sudjelovati na velikom finalnom natjecanju u Sarajevu. Igre nastavljaju projekat 'Fer igra za fer djetinjstvo' u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz financijsku podršku USAID-a. 

Igre su u sklopu ovog projekta organizirale online radionice pod nazivom 'Zajedno kao jedan tim' gdje mališani imaju priliku upoznati svoje sportske idole i pitati ih sve što ih zanima iz njihovog sportskog života. Gosti radionica su bili Marica Gajić, Mirsad Terzić, Marko Panić i Senjamin Burić, a mališane očekuje još mnogo iznenađenja. 

Nakon održanih regionalnih natjecanja po gradovima, pobjednici će sudjelovati na polufinalnim turnirima organiziranim po regijama, a najbolji će imati priliku pokazati svoje sportsko umijeće na velikom finalu u Sarajevu. Igre ove godine posebnu pažnju posvećuju animiranju što većeg broja djevojčica da sudjeluje u sportskim natjecanjima, a zajedno sa 'UEFA foundation for children' organizira nogometni turnir za djevojčice. 

Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života kao Ivica Osim, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Edin Džeko, Džanan Musa, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Vedad Ibišević, Benjamin Burić, Luka i Nikola Karabatić te mnogi drugi, a u 2021. godini SIM obitelji pridružio se i Karl-Heinz Rummenigge.

Prijave za učešće na Plazma Sportskim igrama mladih su otvorene ali je broj, zbog sigurnosti sudionika, ograničen. Sve dodatne informacije možete pronaći na igremladih.ba. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakoon!