Održana konferencija za novinare Općinskog načelnika Mire Kraljevića

Načelnik Kraljević je govorio o infrastrukturnim projektima koji su u tijeku, o projektima koji čekaju realizaciju, o samom radu i funkcioniranju tijela općinske uprave, o planovima...

„U proteklom razdoblju ustrajno smo radili na pripremi niza projekata, tražili i iznalazili načina za nastavak realizacije započetih kapitalnih projekata. Izdvojit ću nastavak izgradnje Osnovne škole na Lisama za koju nam je dio sredstava osigurala Vlada ŽZH. Zatim izgradnja prometnice kod Doma zdravlja kojom će se poboljšati pristup Hitnoj pomoći i smanjiti poteškoće u prometu ulicom dr. Jure Grubišića, a rekonstruirat ćemo i asfaltirati „Kruninu stranu". U sklopu izgradnje novog gradskog autobusnog kolodvora uskoro ćemo započeti s radovima rekonstrukcije i uređenja prometnica i partera, a nakon toga nastaviti i s izgradnjom samog objekta. Nastavljamo s kontinuiranim radom na projektima vodoopskrbe po selima i mjesnim zajednicama, a projekt rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje je odobren od Svjetske banke u fazi je pripreme tenderske dokumentacije nakon čega će biti raspisan natječaj za odabir izvođača radova vrijednih 5 milijuna KM. Ovaj za nas vrlo važan projekt će financirati Svjetska banka, a njegovom realizacijom će se značajno povećati mogućnost natapanja zemljišta kao preduvjet povećanja poljoprivredne proizvodnje. I u protekloj godini bili smo svjedoci velikih uspjeha širokobrijeških športaša koji su na najbolji način promovirali naš grad, a bili smo i svjedoci brojnih kulturno-zabavnih događaja u našem gradu", rekao je između ostalog načelnik Kraljević.

„Radovi na izgradnji kanalizacije kroz grad trebali bi početi na jesen. Nakon izbora izvođača ostaje još da pričekamo na eventualne žalbe na natječaj", odgovorio je načelnik Kraljević na pitanje novinara o početku radova na izgradnji kanalizacije. „Škola na Lisama ide do kraja tako da možemo očekivati da će radovi biti završeni možda i do početka drugog polugodišta", bio je odgovor načelnika Kraljevića na upit novinara o nastavku radovima na školi na Lisama. 

O programu obilježavanja Dana općine i proslave blagdana Velike Gospe govorio je mr. sc. Drago Martinović savjetnik načelnika za odnose s javnošću istaknuvši: „I ove godine pripremili smo prigodan kulturno-zabavni program nekoliko dana prije, kao i na sam Dan općine i blagdan Velike Gospe. Folklorna večer, pop-rock večer i tradicionalni koncert na sami blagdan Velike Gospe u središtu grada samo su dio programa kojega smo pripremili. Središnji događaj obilježavanja Dana općine i blagdana Velike Gospe je svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati u petak 10. kolovoza s početkom u 10.15 sati. Svečana sjednica Općinskog vijeća moći će se pratiti putem interneta (www.sirokibrijeg.ba i www.hercegovinalive.com) i Radio postaje Široki Brijeg."