ŠIROKI BRIJEG Cvijeće i čokoladice povodom Dana žena

Široki Brijeg obilježavanje Dana žena
Udruga Diva

Povodom Međunarodnog dana žena, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Širokog Brijega i udruga 'Diva - žena sa stavom' su organizirali prigodno druženje u centru Širokog Brijega.

Unatoč hladnom i vjetrovitom danu na druženju je sudjelovao veći broj žena. Razgovaralo se o trenutnom položaju žena u bh. društvu, na koje načine taj položaj može biti bolji.

Široki Brijeg obilježavanje Dana žena

"Gledajući kroz povijesnu prizmu pomaka na polju ravnopravnosti ima, ali ipak trebamo biti svjesni činjenice da je u Bosni i Hercegovini tradicionalno društvo u kojem se žene svaki dan bore za bolji položaj. Žene se trebaju ekonomski osnažiti, poticanjem samozapošljavanja, jednaka prava i mogućnosti su u osnovi zdrave ekonomije i društva. 

Na Međunarodni dan žena potvrdimo svoju posvećenost stvaranju jednakopravnog društva i za žene i za muškarce", poručila je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Široki Brijeg Antonija Banožić.

Široki Brijeg obilježavanje Dana žena

Tom prilikom organizatori su podijelili ruže, čokoladice i prigodni edukativni materijal širokobriješkim ženama kao podsjetnik i zahvalu za što su sve do sada postigle, navedeno je u priopćenju.