FOTO  Anđela Soldo i Ivan Kvesić najbolji sportaši Širokog Brijega u 2019.

Anđela Soldo i Ivan Kvesić najbolji sportaši Širokog Brijega u 2019.
Grad Široki Brijeg

Anđela Soldo i Ivan Kvesić najbolji su sportaši Širokog Brijega u 2019. godini po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega. Oboje su izabrani treći put zaredom.

Objavljeno je to na tradicionalnom izboru najuspješnijih sportaša, sportašica i momčadi Grada Širokog Brijega za 2019. godinu koji je u organizaciji Sportskog saveza Grada Širokog Brijega održan u utorak navečer u tamošnjem hotelu „Park“.

Anđela Soldo se karateom bavi od svoje šeste godine kao članica Karate kluba Široki. Upisom na Kineziološki fakultet u Mostaru pristupa Sveučilišnom karate klubu Neretva. Članica je državne reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ranijim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša Grada Širokog Brijega je birana u kategorijama: Nada godine 2010. godine i Najuspješnija juniorka 2014. god.

Ivan Kvesić je na Europskim igrama u Minsku osvojio zlato, a osvajao je odličja i na turnirama Svjetske karate lige. Kao član Hrvatske karate reprezentacije je izgledni sudionik narednih olimpijskih igara u Tokiju (Japan). Za 2019. god. proglašen najuspješnijim karatašem Grada Zagreba.

Za najbolju žensku ekipu proglašen je ŽNK Široki Brijeg, za najbolju momčad HKK Široki, a najbolji trener Danijel Jusup.

Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su: Magdalena Kvesić izTaekwando klub Poskok-Kočerin i Gojko Jelić iz NK Široki Brijeg. Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina): Natalija Galić iz Hrvatskog cheerleading kluba Široki i Dominik Vujanović iz HKK Široki.

Za najuspješniju juniorku, odnosno juniora proglašena je Antonija Jozeljić iz Judo kluba Neretva i Mario Jozeljić iz Judo kluba Borsa.

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa dobili su: Nikolina Čolak, Anđelo Kvesić i Marinko Mikulić – Ćipukić.

Priznanja su dobili i pobjednici Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega u 2019. godini, ekipa MZ Kočerin.

Izbor najuspješnijih je obavio Ocjenjivački sud prema Pravilniku za izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi za 2019. godinu, navedeno je na službenim stranicama Grada Široki Brijeg.