Sferine konferencije prepoznatljive u regiji i šire - donosimo intervju s Elvirom Drežnjak.

Sferine konferencije prepoznatljive u regiji i šire - donosimo intervju s Elvirom Drežnjak.

U Sarajevu se 2. i 3. studenog održava X Međunarodna znanstveno - stručna konferencija 'Sfera 2021: Tehnologija betona'. Kako će izgledati ovogodišnja konferencija te koje će kompanije gostovati otkrila nam je Elvira Drežnjak, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću kompanije Sfera d.o.o. Mostar.

U Sarajevu se 2 .i 3. studenog održava X Međunarodna znanstveno - stručna konferencija, ovaj put o temi ''Sfera 2021:Tehnologija betona'. Recite nam više.

- Tako je, konferencija će se održati u hotelu 'Hills', a okupit će regionalne predavače i kompanije koje će se predstavljati ciljanoj skupini. Ovaj put će se u sklopu konferencije govoriti o nekoliko tematskih jedinica: Tehnologija betona, Beton u niskogradnji, BIM – Beton u suvremenom projektovanju konstrukcija, Beton u arhitekturi, Specijalne vrste betona, te Prefabrikovani AB elementi. Ove teme su izuzetno važne i na ovaj način ćemo potaknuti diskusiju, čuti određene novitete, ali i predstaviti postojeće trendove. Ugostit ćemo 14 regionalnih predavača, shodno tematskim jedinicama, a koje možete pogledati na linku: https://2021beton.sfera.ba/gostujuci-predavaci/

Koje su kompanije ove godine sudionici?

- S nama su ove godine, kao i prethodnih, kompanije s područja regije, neke već tradicionalno, a neke kompanije će se prvi put predstavljati. Sve one će na svojim štandovima predstaviti novitete, i detaljnije informirati ciljanu publiku o svim aktualnostima i novostima koje imaju. Na taj način se pruža direktna i aktivna komunikacija između kompanija i publike.

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

Ove godine imamo i jedan novitet. Naime, pet sudionika ćemo nagraditi sa besplatnom BIM obukom koju će osigurati jedan od naših izlagača, ali svakako detaljnije o tome pozivam publiku da prati stranicu na kojoj će uskoro biti objavljene detaljnije informacije https://2021beton.sfera.ba/

Koji je cilj ovakvog događaja?

- Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti struku i znanost, te kompanije i predavače s područja regije. Ove godine imamo i dva sudionika sponzora iz Grčke i Italije i vjerujemo da će svojim prezentacijama zainteresirati publiku i predstaviti određene novitete koji će biti od izuzetne važnosti. Naime, na ovakvim skupovima koje 'Sfera' već tradicionalno organizira, svim sudionicima se nudi mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja komunikacije, te razmjenu znanja i iskustva.

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju znanstvena, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uvjeti za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem. Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje.