SEZONA POŽARA U HNŽ Vatrogasci od požara spasili vikendicu; Gorjeli trava, voćnjak i smeće

Vatrogasci vozilo
Ilustracija/Hercegovina.info

Proteklih dana u Hercegovini je povećan broj intervenacija vatrogasaca na gašenju požara. Uglavnom se radi o požarima koji zahvate travu i nisko raslinje, a prouzroče ih ljudi koji čiste svoja imanja, te ono što sakupe na hrpu zapale i vatru ostave bez nadzora.

Tako u proteklih 24 sata vatrogasci u Čapljini bilježe intervenciju u subotu od 17 sati kada je stigla prijava o požaru trave i niskog raslinja u Tasovčićima. U subotu u 12:25 sati stigla je prijava o požaru na električnom stupu u naselju Nevizdraci na području Konjica. Na području lokaliteta Babinog nosa kod Konjica izbio je požar trave i raslinja u 21:15 sati.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar u subotu u 12:35 sati dobili su prijavu o požaru u Donjoj Jasenici gdje je gorio otpad. U 14:20 sati krenula je intervencija na gašenju požara trave i niskog raslinja u Hodbini. Od 17:10 sati u naselju Kočine je gorjela trava i raslinje.

U 19:20 sati prijavljen je požar trave i raslinja u Raštanima, a u 21:05 sati požar je izbio i u naselju Vojno. Također, riječ je o travi i raslinju.

Dan prije (od petka ujutro do subote ujutro) požari na području Konjica su bili aktivni u mjestu Vrbići, Prevlje, Gradac i Donjem Selu. Na svim lokalitetima je bila riječ o požaru trave i raslinja, s tim da je požar u Gradcu zahvatio jednu šupu i vikendicu. Šupa je izgorjela, dok je vikendica spašena u posljednji tren.

Konjički vatrogasci su u Čelebićima djelovali dva puta i to na gašenju požara koji je zahvatio kontejner i travu oko kontejnera, te na gašenju požara koji je zahvatio travu, nisko raslinje i voćnjak. U istom razbolju vatrogasci na području Čapljine su ugasili požar koji je izbio u Gabeli gdje je gorjela trava i raslinje. U Mostaru je zabilježena intervencija na području Vrapčića gdje je gorio otpad.