S JUGA LAKŠE PREMA BISERU HERCEGOVINE Gradi se cesta Rujište-Boračko jezero

Rujište cesta Boračko jezero
hercegovina.info

U tijeku je izgradnja lokalne ceste Rujište-Boračko jezero. Ovo je najljepša moguća vijest za sve zaljubljenike u Boračko jezero, jer će ova cesta značajno olakšati pristup ovom predivnom prirodnom biseru, piše portal Novi Konjic.

Mostarcima koji putuju u ovaj lijepi dio Bosne i Hercegovine će ovo mnogo značiti jer umjesto dosadašnjih 90 kilometara vožnjom preko Konjica, ovaj put će dionicu skratiti na samo 35 kilometara vožnjom od mjesta Potoci preko Rujišta, između planinskih masiva Veleža i Prenja.

Od Mostara do Rujišta udaljenost je oko 17 kilometara, od Rujišta do Boračkog jezera 18 kilometara.

Izgradnjom ove ceste, Boračko jezero će biti dostupno svim posjetiteljima, bez obzira na vremenske prilike.

Rujište cesta Boračko jezero
Boračko jezero

Ova cesta će također doprinijeti razvoju turizma u ovom području, jer će omogućiti lakši pristup Boračkom jezeru i drugim prirodnim ljepotama Prenja.

Svi koji vole Boračko jezero i Prenj, vesele se ovoj vijesti i jedva čekaju da se voze novom cestom do mnogima omiljenog jezera.

Asfaltni put dalje sa Boračkog jezera do Sarajeva preko Glavatičeva, Bjelimića, Visočice i Bjelašnice završen je još prije nekoliko godina tako da zaljubljenici u prirodu i planine automobilom mogu lakše pristupiti korak do planina Visočice, Bjelašnice, Igmana, Treskavice kao i Zelengore preko Uloga.