Pune ruke posla za vatrogasce u HNŽ; Veći požar zabilježen nadomak Mostara

Vatrogasci šmrk gašenje vatre
Hercegovina.info

Vatrogasci u Hercegovačko - neretvanskoj županiji (HNŽ) posljednjih dana bilježe sve veći broj intervencija. Tako su pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar tijekom petka intervenirali u Vrapčićima dva puta (od 10:10 sati i od 13:15 sati) gdje je gorjelo nisko raslinje.

Također i na Buni su zabilježene dvije intervencije (od 14:35 sati i od 01:55 sati). Na ovom lokalitetu gorjela je trava, nisko raslinje i otpad. U naselju Raštani, mostarski vatrogasci su zabilježili jednu manju i jednu veću intervenciju. U 00:10 sati zabilježena je intervencija na gašenju trave i niskog raslinja. Intervencija je potrajala pola sata.

Veći požar izbio je u 01:05 sati kada je vatra zahvatila željezničke pragove u Raštanima. Ova intervencija trajala je do 05:45 sati. Otpad je gorio u Ulici kralja Tomislava, te je intervencija zabilježena jutros u 6:25 sati. Mostarski vatrogasci su zabiležili i jednu tehničku intervenciju, a riječ je o otvaranju vrata stana u Ulici kralja Zvonimira u 7:15 sati.

Vatrogasci u Čapljini su imali nekoliko intervencija. Na području Gabele i Gabela polja intervenirali su dva puta (od 12:30 sati i od 14:30 sati), a oba puta gorjela je trava i nisko raslinje. Na Čučkovini zabilježena je intervencija od 15:50 sati, a gorjela je šuma i nisko raslinje.

Požar trave i niskog raslinja zabilježen je i kod mosta 'dr. Franjo Tuđman' (od 19:50 sati), dok je u Ulici Mate Bobana gorio klima uređaj na poslovnom prostoru (od 01:55 sati).

Vatrogasci u Konjicu su zabilježili dvije intervencije, a riječ je o požaru na divljoj deponiji u Džepima (od 13:20 sati), te o požaru šikare i trave u Ulici Zelenih beretki (od 17:25 sati.).

Na području Komadinova vrela, općina Jablanica od 10:40 sati aktivan je požar na nepristupačnom terenu, ali je u predvečernjim satima stavljen pod kontrolu.

Vatrogasci apeliraju na stanovništvo da budu oprezni prilikom paljenja pokošene trave, korova i ostaloga, te da odmah pozovu besplatni broj telefona 123 ukoliko vatra izmakne kontroli.