Prosvjetari u ZHŽ-u traže povećanje plaća

štrajk, prosvjeta, Široki Brijeg, zapad, bogatstvo, dobrotvorna večer, Zagreb, crkva, Široki Brijeg, veliki petak, neradni dani, ZHŽ, Vlada ZHŽ
...zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade ZHŽ-a. Naime, budući da sindikat na posljednjem sastanku nije prihvatio sporazum...

...koji im je ponudila Vlada ove županije, na jučerašnju su sjednicu dostavili svoj prijedlog sporazuma.

Nema dogovora

U istom traže da im se plaća za siječanj ove godine isplati po kolektivnom ugovoru, zatim traže povećanje troškova prijevoza na 0,25 feninga te povećanje plaće za 5 posto. Prema riječima Gorana Skoke, predsjednika Sindikata srednjeg obrazovanja, u sporazumu koji je predložio sindikat nema ništa sporno budući da je isti, po njima, realan. “U sporazumu koji smo mi poslali Vladi i dalje tražimo zahtjeve koji su manji od onog što nam osigurava kolektivni ugovor”, kazao je Skoko. Budući da je sporazum koji su ponudili sindikati znatno drukčiji od očekivanog, Vlada je odlučila istima ponuditi daljnje pregovore, kako bi zajedno došli do prihvatljivog rješenja.  Ministar obrazovanja, znanosti kulture i sporta ZHŽ-a Vjekoslav Čamber ističe da zahtjev sindikata ne smatra nerealnim, ali da se treba sačekati kraj prvog kvartala godine, kako bi se vidjela dinamika punjenja proračuna.
Također je kazao da će se napraviti sve kako bi se postigao dogovor budući da bi štrajk u ovoj županiji bio katastrofalan. “Mi smo jedina županija koja je u ovoj školskoj godini već imala štrajk, tako da bi još jedan bio potpuna katastrofa, ali isto tako, mi smo jedina županija u kojoj se traži povećanje plaća”, naglasio je Čamber.

Unutarnja ustrojstva

Vlada je na ovoj sjednici raspravljala o prodaji predmeta u postupku male privatizacije i utvrđivanju početne cijene predmeta prodaje imovine poduzeća OTP "Lištica" p.o. Široki Brijeg, te je odlučeno da će se oduka donijeti na idućoj sjednici.
Usvojeni su i pravilnici o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva financija, Ministarstva za pitanja branitelja te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta.

grude-online.info