FOTO/VIDEO  Premijera dokumentarnog filma 40 u sklopu inicijative 40 dana za život u Međugorju i Mostaru

film, 40 dana za život, Međugorje, Mostar
...40 dana za život", održat će se u Međugorju, 22. listopada u 20 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II, koji je sam bio veliki zaštitnik nerođenih i borac za život. Sretni smo da je premijera ovog dokumentarnog filma baš na njegov spomendan u našem Međugorju.

U Sjedinjenim Američkim Državama je 1973. godine legaliziran pobačaj pod parolom „Prava žene". Na 40 obljetnicu izglasavanja ovog zakona, obitelj Morales je snimila film „40" koji prikazuje stvarnost nakon legalizacije pobačaja u ovoj državi. Film „40" donosi priče majki koje su pobacile, kroz što su sve prošle, te kako su pobačaji utjecali na živote ovih ljudi ali i na društvo Sjedinjenih Američkih Država.

„Moje tijelo. Moj izbor." - Upravo pod ovom parolom u SAD-u se pokrenula pro choice inicijativa čiji je plod bilo otvaranje 482 bolnice za pobačaj diljem SAD-a. Statistički podaci govore da je u proteklih 40 godina legalno ubijeno 55 milijuna nerođene djece. O čijem se pravu ovdje radi? Čija su prava ovdje nezaštićena? Prava majki ili prava djece?

Iako film „40" govori o pobačajima koji su se odvijali na području SAD-a, ne možemo ne priznati da se ovako nešto počinje širiti, ili je već uvelike prošireno Europom, točnije našom državom Bosnom i Hercegovinom. Naime, pobačaj je u našoj državi legaliziran 1977. godine i od tada se o tome „legaliziranom ubojstvu" šuti. Vrijeme je da se nešto promijeni i da se sazna istina. Odnosno, vrijeme je da uvidimo što točno pobačaj ili „kultura smrti" donosi jednoj državi i društvu.

Zbog toga vas pozivamo na premijerno prikazivanje filma „40" u Međugorju, 22. listopada u 20:00 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II, uzdajući se u njegov zagovor u ovoj borbi za sve one koji glasa nemaju i za one koji su ranjeni lažima o pravu na izbor. Ukoliko ste spriječeni pogledati film „40" u Međugorju, pozivamo Vas na drugo prikazivanje filma koje će biti 27. listopada u 18:30 u kripti franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Vrijeme je za istinu! Dođite i pridružite nam se! Slobodno pozovite sve svoje prijatelje i najdraže jer se ova tema tiče sviju nas, to nije problem nekoga u susjedstvu, to je otvorena rana i društva u kojem mi živimo.