FOTO  Poznata mostarska influencerica savjetuje buduće mladenke

donna lugonja petković, Sajam vjenčanja
PR

U današnje je doba potpuno nemoguće pronaći mladenku koja nije aktivna na društvenim mrežama te koja inspiraciju za svoj dan vjenčanja ne traži na Pinterestu ili Instagramu, prati 'Influencere' čiji im se stil sviđa i nema bar jedan 'board' Wedding inspiration. Pa zašto ne? Uloga društvenih mreža i jest da nam svijet bude na dlanu a naše vjenčanje moderno i najljepše.

A Hercegovke su poznate kao žene sa stilom i s visokom svijesti o modi. Stoga ne čudi, da je upravo u Hercegovini Sajam vjenčanja, već 10. godinu za redom postao top destinacija, dvodnevno slavlje stila, mode i ljepote, ključno mjesto za organizaciju vjenčanja.

I zato su organizatori Sajam vjenčanja za ovogodišnje zaštitno lice odabrali Mostarku, magistricu političkih znanosti, koja je svoj hobi pretvorila u posao, Donnu Lugonja Petković, svima poznatu kao @donna.bombonna, koja se može pohvaliti sa skoro 100.000 pratitelja na Instagramu!

Donnin stil je vrlo elegantan i osebujan, a osmijeh zarazan. Donna je na vizualu Sajma vjenčanja nastavila niz jakih i karizmatičnih žena koje su podržale Sajam vjenčanja: Josipe Kusić, Anice Kovač, Renate Končić Minee, Ivane Marić, Tee Bošković, Tee Zadro,…

Zlatne ruke vizažistice Zdenke Ostojić, dekorativnom kozmetikom Trend it up! iz dm-a uokvirile su njezino lijepo lice te istaknuli pune usne i tamne oči, no i dalje je odisala elegancijom, samo s jednostavnim make upom koji je u ponovno u trendu, a u svojim Instagram objavama vrlo često ga prakticira i sama.

Vip Saloon Donninu dugu kosu ukrasio je magičnim i laganim valovima, koji su naprosto uvijek IN te prikladan odabir frizure za mnoge prilike pa i za dan vjenčanja.

Bilo je teško odlučiti za jedan, savršen model vjenčanice, iz bogatog opusa izraelskog branda Riki Dalal iz salona vjenčanica Diosa, stoga je Tomo Miličević iz Foto Light studia snimio mnoštvo fotografija u različitim modelima i različitim kulisama.

Ekipa Inova Decora poigrala se raznim detaljima i dekoracijama poput trendi okvira ukrašenih cvijećem, starinske Singerice koja nikada ne izlazi iz mode te pupoljcima i laticama ruže, koji u svaku fotografiju unesu dašak romantike.

donna lugonja petković,Sajam vjenčanja

Iako privatni život ne voli pokazivati u javnosti, za vrijeme snimanja organizatori su iskoristili priliku i porazgovarali s Donnom.

Iako je prošlo već nekoliko godina od vjenčanja, sjećaš li se svojih priprema?

"Istina, prošlo je...ali se sjećam apsolutno svakog detalja. Moram priznati da sam ja uživala u cijelom procesu jer sam točno znala što želim. Da kažem da nije bilo stresno, lagala bih, ali sve su to slatke muke."

S obzirom na posao kojim se baviš, jesi li inspiraciju tražila na Pinterestu ili Instagramu ili si već znala kakvo vjenčanje želiš?

"Pinterest je uvijek odlično mjesto za inspirirati se ali kako sam spomenula, ja sam već imala viziju kakvo vjenčanje želim i nisam bila neodlučna oko detalja. Također, u samom procesu su sudjelovali ljudi koje već godinama poznajem i s kojima sam surađivala tako da sam imala sreće da sve ide nekako glatko i da doslovno dobijem svoj dan iz snova. Naše vjenčanje je bilo na otvorenom pod zvjezdanim nebom, uz svijeće, omiljeno bijelo cvijeće... Sve bih opet ponovila s najboljim čovjekom na svijetu!"

Na snimanju si imala priliku ponovno isprobati par novih modela vjenčanica, da li ti je koji 'zapeo za oko'?

"Jako, baš jako, mi se svidjela vjenčanica dugih rukava model Lia brenda Riki Dalal. Prekrasno naglašava obline, materijal je savršen i odlično sam se osjećala u njoj."

Što bi sugerirala mladenkama, kao stil mladenke 2020. Godine?

"Mislim da će cijelu ovu sezonu vjenčanica obilježiti minimalizam a čipka pada u drugi plan. Trenutno su više u fokusu jednostavniji materijali a glamurozniji krojevi. Na stranu svi trendovi, definitivno treba izabrati vjenčanicu u kojoj se TI osjećaš kao Ti, kao najbolja verzija sebe. Frizure su također ležernije, make up svjež i prirodniji. Sviđa mi se što se ove godine naglasak stavlja na jednostavnost i prirodnu ljepotu svake žene. Veselim se vidjeti na društvenim mrežama što su to ovogodišnje mlade izabrale za svoj #BigDay.

Uz Donnine preporuke pozivamo vas na 10. Sajam vjenčanja gdje, organizatorice pripremaju bogatu, slavljeničku satnicu događanja a poziv da im se pridružite 28. i 29.ožujka, u Herceg Etno selu u Međugorju uskoro ćete ugledati i na billboardima!

Partneri 10. Sajma vjenčanja su: dm drogerie markt Bosna i Hercegovina, voda Leda, te vodopad Kravica- oaza u kamenu, koja je ujedno veličanstvena lokacija za idealne vjenčane fotografije!

Više informacija o ostalim detaljima na Sajmu pratite na službenim Facebook I Instagram stranicama: Sajam vjenčanja BiH.