Povratnici u Hercegovini dobili 14 obnovljenih kuća

Obnova povratničkih kuća Nevesinje i Trebinje

Kroz realizaciju Saudijskog fonda za razvoj, kojeg implementira ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, u Trebinju i Nevesinju ključeve svojih stambenih jedinica dobilo je 14 povratničkih obitelji.

Projekat je realiziran u suradnji sa lokalnim zajednciama, a isti se implementira u više gradova i općina. Izgradnja ili rekonstrukcija stambenih objekata vršena je po sistemu 'ključ u ruke', svi radovi su završeni u predviđenom roku.

"Posjetili smo korisnike prilikom potpisivanja ugovora, obećali da ćemo učiniti krajnji napor da i u vremenu pandemije radove završimo u roku. Došli smo do najsretnijeg momenta gdje je 14 obitelji dobilo ključeve svojih domova. Nakon što su obitelji stambeno zbrinute mogu se posvetiti svojim imanjima i stvaranju boljih uvjeta u njihovim mjestima povratka.

Obnova povratničkih kuća Nevesinje i Trebinje

Mi ih pozivamo da uzimaju učešće i u drugim projektima održivog povratka. Ovaj projekat je još jedan pozitivan primjer dobre prakse dva nivoa vlasti, a koji je rezultirao novim krovovima nad glavom za ovih 14 obitelji", kazao je ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić.

Admir Džemić iz Nevesinja jedan je od korisnika pomoći. "U posljednjem ratu je porušena naša obiteljska kuća. Moj otac je dobitnik ratnog priznanja 'Zlatni ljiljan' i poginuo je tijekom agresije. Obnovljena je kuća koja će nas trajno vezati za naše rodno mjesto. Naša očekivanja su ispunjena i zahvalni smo Ministarstvu na pomoći", ističe Džemić.