POTPISAN UGOVOR Čapljina će sufinancirati kupnju prve stambene nekretnine za 42 obitelji

Čapljina, dr. Smiljan Vidić

Projekt subvencije prve stambene nekretnine za mlade i mlade obitelji u Čapljini ide ka svojoj realizaciji. Grad Čapljina – gradonačelnik subvencionira kupnju prve stambene nekretnine sa 100 KM po četvornom metru na nekretnine do 75 kvadrata osobama do 35 godina starosti. Tako osoba, odnosno mlada obitelj, koja je kupila stan od 75 kvadrata od Grada Čapljine može povući 7.500 maraka.

Danas je upriličeno svečano potpisivanje drugog ciklusa prijava. Pravo na subvenciju stambene nekretnine ostvario je 42 mladih i mladih obitelji.

Na samom početku svečanosti nazočnima se obratio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić, koji je u konačnici predlagatelj i realizator ovoga projekta. Istaknuo je kako je ovaj projekt jedan od demografskih mjera pomoći mladim ljudima jer upravo ulaganje u mlade ljude glavni je i prioritetni projekt lokalne vlasti, navodi se na službenim stranicama Općine Čapljina. Odluku o subvencioniranju kupnje prve nekretnine u HNŽ-u je donijela i Općina Prozor - Rama, a i Ravno pomaže mladem obiteljima da se stambeno zbrinu. 

U Mostaru pak takvih poticaja za mlade obitelji nema.