"POSUŠKI ĐIR" Deveto izdanje tradicionalne biciklijade

biciklijada,Posušje,đir
Općina Posušje

Deveti put po redu u Posušju će se održati tradicionalna biciklijada „Posuški đir“ u organizaciji posuškog biciklističkog kluba “Posušje”. Biciklijada će se održati u nedjelju, 16. srpnja. Vozit će se duga staza, ali i ona kratka za najmlađe bicikliste, piše Radio Posušje.

Okupljanje je na Trgu hrvatskih branitelja u 16 sati, a polazak na đir predviđen je nakon skupa u 16 sati. Ruta kojom će se voziti promjenjena je u odnosu na predhodne godine i nešto je duža. Kreće se s Trga hrvatskih branitelja, ide se do kružnog toka na Ričini, zatim do golf terena na Topali, izlazi kod Ramljaka u Čitluku i vozi ponovo do Trga hrvatskih branitelja. Riječ je o velikoj stazi.

Vozi se i mala staza za namlađe bicikliste. Ona kao i ranijih godina prolazi ulicama Posušja. Tako se kreće s Trga hrvatskih branitelja, do caffea Vive, do fontane ispod crkve u Posušju, zatim do benzinske crpke Dragoja Benz i zavšava na Trgu hrvatskih branitelja.

Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, a sponzori biciklijade osigurali su osvježenja i roštilj nakon odvoženog đira.

Očekuje se kako će i ove godine biciklijada okupiti veliki broj biciklista, amatera i rekreativaca iz susjednih općina i gradova.