ŽZH Potpisani sporazumi o suradnji gradova i općina u okviru projekta koji financira EU

ŽZH Potpisani sporazumi o suradnji gradova i općina u okviru projekta koji financira EU
PR

U okviru prekograničnog projekta „Y O U t h   d r i v e – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša", potpisani su sporazumi o suradnji između voditelja projekta i gradonačelnika i načelnika gradova i općina na području Županije Zapadnohercegovačke (Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški I Grude).

Gradonačelnici i načelnici su prepoznali značaj ovog projekta te su potpisivanjem sporazuma osigurali suradnju u njegovoj provedbi u iduće dvije godine.  

Značaj projekta, koji financira Europska unija u iznosu oko 232.000 eura je u doprinosu razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša. Projekt radi na podizanju svijesti kod mladih u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine .

Također, projektom će se stvoriti podloga za unapređenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom

Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, nevladina organizacija iz Crne Gore, sa sjedištem u Kotoru.

Realizacija projekta odvijat će se u periodu od 15.11.2019. do 15.05.2021., dok ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura,.