FOTO  U Posušju je održana akcija pošumljavanja

pošumnjavanje

Akciju su oragnizirali Vijeće mladih općine Posušje zajedno sa posuškim srednjoškolcima, koje je predvodila vrijedna Elena Penava. Ekipa od 25 mladih osoba okupila se u 10h ispred kipa fra.Grge Martića, te se uputila prema lokaciji pošumljavanja-put prema Radovnju,iznad Gornjih Jukića. Svjesni da se šume sve više uništavaju,a iste nas održavaju na životu.

Pošumljavanje ne znači samo stvaranje nove šume. Pošumljavanjem se uljepšava i obogaćuje Zemlja. Vrijedni mladi su sa sobom ponijeli alate(motike,krampove i slično),a gosp.Nikola Šarić-predstavnik Šumarije ZHŽ, sa sobom je nosio 1 500 sadnica bora i bijelog jasena.

Na prvi pogled, mladoj ekipi je izgledalo nemoguće sve to posaditi za jedan dan, jer treba iskopati 1500 rupa. Međutim, mladi su ponovo pokazali svoju snagu i želju za boljim Posušjem, stoga su "zasukali rukave" i krenuli raditi...malo je vremena bilo za odmor.

Do 15h, kada je akcija završena, vrijedna mlada ekipa posadila je svih 1 500 sadnica, te naše Posušje učinila ljepšim.

Akciju je podržao gosp.Ivan Petric (Iko Bagušić),koji je mladu ekipu sponzorirao hladnim pićem, dok je hranu osigurala Šumarija ZHŽ.

Mladi su se također susreli sa još nekoliko divljih odlagališta otpada, što ih je ponovo negativno iznenadilo i rastužilo,te su poručili svim građanima općine Posušje: "Što ste do sada bacali, mi mladi ćemo pokupiti, ali vas iskreno molimo ne bacajte više! Zašto uništavate mjesto u kojem želimo živjeti?"

Davno Indijanski poglavica reče: "Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka." Vi ste mladi još jednom pokazali da ju čuvate,s toga hvala svima koji su sudjelovali u akciji, te hvala onima koji su omogućili da se akcija održi. Mladi ljudi, vi ste ljepša strana medaljona općine Posušje, HVALA VAM!