FOTO  Vedran Raguž novi predsjednik Vijeća mladih grada Mostara

Vijeće mladih Mostara

U utorak, 14.1.2020., u dvorani za sastanke Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara, održana je Izvještajno-izborna sjednica Skupštine Vijeća, koju je otvorio predsjedavajući Skupštine Ivo Čarapina.
Za novog predsjednika Upravnog odbora izabran je Vedran Raguž, dok je za predsjedavajućeg Skupštine izabran Mirza Lalić, za zamjenika Ivo Čarapina, te za sekretara/tajnika Nedim Lapo.

Upravni odbor u narednom periodu činit će: Vedran Raguž (predsjednik), Mirza Lalić, Harun Isić, Petra Ćuže, Nedim Hondo i Faris Čolić.

U Nadzorni odbor izabrani su: Anđela Zelenika (predsjednica), Mirza Čamo i Josipa Tokić.

Između ostalog, na samoj sjednici usvojen je i Izvještaj o radu za prethodnu godinu kojeg je prezentirao bivši predsjednik, Mirza Lalić, te su uručene i prigodne zahvalnice dosadašnjim članovima Upravnog odbora, kao i najaktivnijoj vanjskoj članici u prethodnom mandatu, Petri Ćuže.

Također, zahvalnice su uručene gđi. Senadi Sadović, šefici Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, te gđi. Sabini Memić, službenici za mlade Grada Mostara koje su iskazale podršku radu Vijeća, uz naglasak da se nadaju da će u budućnosti biti realiziran veliki broj projekata i aktivnosti, od značaja za mlade.