Razvoj: Posušje zove ulagače

Posušje, Zukan Helez, lažni invalid, Posušje, Posušje, prosvjedi, boksit, infrastruktura, vodoprivredna infrastruktura, logistički centar, javna poduzeća, pokretanje poduzeća, prodaja poduzeća

Ivan Milićević, koordinator poslova u općinskoj Službi za gospodarstvo, nazočnim gospodarstvenicima predstavio je poduzetničke zone u Posušju - zonu Vlake za težu industriju, zonu Topala za trgovinu i usluge i zonu Osrdak za čistu, ekološki prihvatljivu proizvodnju.

Nakon rasprave zaključeno je kako je potrebno da posuški poduzetnici utemelje udrugu poduzetnika kako bi partnerski, u suradnji s Općinom, mogli sudjelovati u kreiranju i realizaciji gospodarskog razvoja općine Posušje.

Nadalje, radit će se na utemeljenju financijskog instrumenta za razvoj poduzetništva, nastojati formirati konzorcij od posuških poduzeća s ciljem privatizacije Boksita i aktiviranja samog poduzeća, dok će Općina Posušje u suradnji s Udrugom poduzetnika raditi na njezinu utemeljenju, kao i ostalih instrumenata za razvoj poduzetništva poput proizvodnog inkubatora.

Sudionici su izrazili spremnost za sudjelovanje u stvaranju pozitivnog ambijenta za poslovanje i ulaganje u općinu Posušje.

a. karamatić