FOTO  Osmjeh planete je u tvojim rukama

vijeće mladih

Već dva tjedna Mate Lončar i Marija Jurišić su svim razredima Osnovne škole održali prezentacije i kratke radionice o ekologiji, razvrstavanju otpada, divljim i legalnim deponijama, reciklaži i njenim procesima, sortirnicama i procesu razgradnje, te problemima otpada sa kojima se susreće općina Posušje. Ladanušić čistoća i EKOPAK su osigurali kontenjere za papir i plastiku u školskom dvorištu. U ponedjeljak(19. Svibnja 2014) Mate Lončar je održao napredno predavanje u Kino dvorani u Posušju, na kojem je sudjelovalo 90-ak učenika, koji su se prijavili na kviz znanja. U četvrtak(22. svibnja 2014) održano je testiranje u tri grupe po 30 učenika, a 29 najboljih je prošlo u finalni kviz. Najbolja na kvizu bila je Petra Galić(7.d), drugo mjesto bila je Ina Čamber(6.f) i treće mjesto Mario Landeka. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade, te im od srca čestitamo. Svi sudionici su dobili zahvalnicu/potvrdu za sudjelovanje u projektu i natjecanju.

Nadamo se da će dio naših učenika krenuti sa razvrstavanjem otpada i svima nama osigurati ljepšu, čistiju, zdraviju i bolju životnu sredinu , jer svatko od nas mora biti inicijator neke promjene, promjene koja će donijeti dobro svim stanovnicima.
Ovo je bio još jedan dobar primjer suradnje Vijeća mladih općine Posušje i Udruge gospodarstvenika Posušje, prvenstveno gospodina Ivana Šarića, direktora firme Ladanušić čistoća, koji je i inicijator ovog prokjekta.
Sa dobrom suradnjom i zajedničkim aktivnostima nastavljamo i u budućnosti, priopćeno je iz Vijeća mladih općine Posušje.