ČVRSNICA ULTRA TRAIL Četvrto kaubojsko izdanje utrke

Čvrsnica Ultra Trail
PR

"Čvrsnica Ultra Trail" naziv je četvrtog izdanja planinske utrke koja sve zaljubljenike u planinarenje vodi na Čvrsnicu i Vran, planine u Hercegovini koje su prožete poviješću uklesanoj kako prirodom tako i ljudskom rukom, a koja će biti održana 29. kolovoza.

Riječ je o utrci koja će proći pored prirodnog fenomena Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici, ali i nekropole stećaka u podnožju planine Vran.

Čvrsnica ultra trail je utrka koju zajednički organiziraju planinarsko društvo HPD Prenj 1933. iz Mostara i Udruga "Visit Blidinje" iz Posušja.

Voditelj projekta u ime planinarskog društva HPD Prenj 1933. iz Mostara Ivan Leženić kazao je za Fenu kako će na spomenutoj utrci natjecatelji moći sudjelovati u jednoj od četiri dionice.

"Ove godine natjecatelji mogu sudjelovati u jednoj od četiri dionice, i to na Green trail, zvanoj The Spaghetti od 10 kilometara, utrka koja radi omaž na talijanske špageti western filmove, kao i na Yellow trail od 25 kilometara. Tu je i Blue trail - staza duga 35 kilometara namijenjena za potpuni ulazak u svijet traila te za najokorjelije trail kauboje najteža staza Red trail, zvana the Ugly, sa svojih 50 kilometara i 2850 metara elevacije", pojašnjava Leženić.

Dodao je kako je riječ o kružnim stazama te da je start i cilj kod restorana "Staza" na skijališnoj stazi.

Preuzimanje startnih brojeva vršit će se u restoranu "Staza" dan uoči utrke,  28. kolovoza, od 16 do 23 sata.

Leženić ističe kako je do sada prijavljeno 70 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a svima koji se još nisu prijavili poručuje da testiraju svoje mogućnosti te okušaju hercegovački kamen.

Prijave se vrše online ovdje, a traju do 8. kolovoza. Broj natjecatelja je ograničen.