247 680 razloga zašto je Vjekoslav Čamber izdao svoj narod

Tko ne pamti siječanj 2009 godine i njegovu borbu protiv Melihe Alić i kako je tada naš Vjeko govorio njenog neustavnog ministarstva.Tko može zaboraviti sazivanje Koordinacije ministara prosvjete koji rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku,a koje je upravo naš Vjeko potencirao?

Tada je Vjekoslav Čamber bio beskompromisni borac protiv majorizacije Hrvata.

Sjećamo se i tribina koje je organizirao i na kojima se govorilo o zločinima što su ih partizansko-komunističke snage počinile nad Hrvatima u vrijeme drugog svjetskog rata.Čest gost na tim tribinama je bio ,također naš posušanin,Živko ,,neću izdat ja" Budimir.

Tada bi stavili ruku u vatru da Vjeko nikada neće uraditi nešto što je protiv njegovog naroda i što njegov hrvatski narod ne odobrava.

Pogriješili smo,Vjekoslava Čambera danas Hrvati ne zanimaju,danas sluša Nermina Nikšića i Zlatka Lagumdžiju,predsjednika bošnjačkog instituta,koji sinoć u trećem Dnevniku reče da se predsjednik Federacije zove Ante Budimir.Svi znamo da nije Ante,nego naš Živko osim Zlatka.Toliko o tomu koliko pozornosti pridaje pripadnicima našeg naroda u Vladi.

Naš Istraživački tim je zanimalo koji su to bili razlozi da nas Vjekoslav Čamber ,blago rečeno razočara,te smo to malo istražili i pronašli ih.

Dva razloga smo pronašli u izvješću sa posljednje sjednice paravlade u kojoj je i naš vjeko.

Kaže izvješće ovako:

,,Vlada je danas formirala radnu grupu sa zadatkom da napravi prijedloge operativnih planova Vlade FBiH, i to za period od 100 dana, do kraja godine i za mandatni period. Na čelu grupe je Desnica Radivojević, a čine je Jerko Ivanković-Lijanović, Damir Mašić, Vjekoslav Čamber, Branka Đurić, Adil Osmanović i Haris Abaspahić (savjetnik premijera FBiH). Za nosioca ovih aktivnosti određen je Federalni zavod za programiranje razvoja."

U daljnjem tekstu još piše:

,,Vlada je danas donijela Rješenje kojim je Desnicu Radivojevića imenovala za predsjednika, a Zorana Mikulića, Adila Osmanovića, Vjekoslava Čambera, Rusmira Mesihovića, Sanjina Halimovića, Ismeta Trumića, Sanelu Jakupović i Željka Silađija za članove Administrativne komisije."

Netko će reći,,pa šta"ali potrebno je znati da po uredbi o novčanih primanja članstvo u komisiji ili radnom tijelu Vlade donosi 495 KM svakom članu mjesečno.

Kada se tomu doda i 2.970 KM plaće koliku ima svaki ministar,500 KM naknade za odvojeni život članovima Vlade FBiH čije je mjesto prebivališta udaljeno više od 70 kilometara od sjedišta institucije u kojoj rade, 500 KM - za zakup stana za članove Vlade koji nemaju osiguran službeni smještaj i 200 KM - dodatna suma za naknadu troškova smještaja dođemo do zbroja 5 160 KM.

5 160 razloga mjesečno,61 920 godišnje,i 247 680 za vrijeme mandata zašto je Vjekoslav Čamber izdao svoj narod prijatelje i rođake.Ne sumnjamo da će ih on pronaći još,sve komisije i sva radna tijela nisu imenovana,a poznajući našeg Vjeku,sigurno će se još negdje ugurati.

Vjeko sretno,samo mislimo da je to za jedan obraz ipak malo novca.

Istraživački tim Posušje-online