Političarima u HNŽ zabranjeno državnim automobilima ići na more!

... Vlade HNŽ ili ministarstva kojem vozilo pripada, zaključeno je na sjednici Skupštine HNŽ, što su zastupnici s obzirom na brojne afere vezane uz korištenje državnih vozila ocijenili vrlo značajnim, piše Dnevni list.

- Zabranom korištenja državnih automobila za vrijeme godišnjih odmora sigurno će se izbjeći zlouporaba državne imovine i položaja, kazao je inicijator ove ideje i predsjednik Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac, zadovoljan što su prijedlog prihvatili svi zastupnici te Skupštine.

Na ovaj način će se, kako ističe Jelovac, vratiti koordinacija i nadzor nad državnom imovinom.

Pored svega toga tvrdi da će se za vrijeme godišnjih odmora znatno uštedjeti na gorivu i amortizaciji vozila, koja su se koristila bez adekvatnog nadzora i kontrole, što je, kako i sam kaže, s razlogom u medijima izazvalo negativne konotacije o voznim parkovima ministarstava i državnih službi u HNŽ.

- Korištenje državnih vozila se zloupotrebljava i tome treba stati u kraj, kazao je Jelovac, što je među samim zastupnicima probudilo i brojne komentare na račun onih koji će svoje planove putovanja do rezerviranih destinacija za ovo ljeto iznenadno morati promijeniti.