FOTO  Pogledajte kako izgleda novi planinarski dom na Rujištu

Planinarski dom rujište
facebook

Od idućeg tjedna, Mostarci dobivaju novu lokaciju u prirodnom parku Rujište, renovirani dom Planinarskog društva Rujište sa novom ponudom i novim aktivnostima.

Planinarski dom Rujišta nalazi se na prijevoju između planina Prenj i Velež na nadmorskoj visini 1050 m, na udaljenosti 20km od Mostara. Dom je okružen gustom šumom endemičnih borova, a u blizini doma nalazi se i izvor Ošljak.

Planinarski dom rujište
Ovaj planinski prostor na 1050 metara nadmorske visine najbogatiji je kisikom u ovome dijelu Europe. Iznimno je bogato munikom, endemskim i danas vrlo rijetkim drvetom, a samim tim i kisikom. Kako je smješteno na periferiji planina Prenj i Velež, Rujište je polazna destinacija planinarima u pohodima na Prenj, prelijepu planinu sa 11 vrhova preko 2000 m, od kojih je najviši Zelena glava, visoka 2155 m.

Planinarski dom rujište

Ekipa koja je radila na obnovi ovoga doma na društvenim mrežama je najavila skoro otvorenje:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Otvaranje našeg novog planinarskog doma održat će se 17. veljače 2024. godine! Ovaj događaj označava početak jednog uzbudljivog poglavlja u našoj planinarskoj zajednici, pružajući nam priliku da zajedno dijelimo iskustva, proširujemo horizonte i gradimo nezaboravna prijateljstva.
Planinarski dom je mjesto gde će se susretati zaljubljenici u prirodu, avanturu i planinarenje. Nalazi se u prelijepom okruženju, okruženom netaknutom prirodom i spektakularnim planinskim pejzažima. Ovaj dom predstavlja oazu mira i topline, gdje ćete moći da se opustite, uživate u divnim trenucima s prijateljima i pravite planove za nezaboravne avanture na obližnjim stazama.
Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi otvaranja i da zajedno proslavimo početak nove etape u našem planinarskom putovanju. Vaša prisutnost bit će nam čast i uljepšati će ovaj važan trenutak.
Radujemo se dijeljenju ovog posebnog trenutka sa svima vama i stvaranju uspomena koje će trajati generacijama. Vidimo se na otvaranju!

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.