PODRUČJE ŽZH Za 24 sata najviše zaraženih u Grudama i Širokom Brijegu

Covid 19
Ilustracija

U proteklih 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 112 osoba.

Prema nepotpunim rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u subotu do 12 sati, registrirane su 54 novozaražene osobe na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega 15 (osam muških i sedam ženskih), Ljubuškog 14 (sedam muških i sedam ženskih osoba), Gruda 24 (12 muških i 12 ženskih osoba) i jedna muška osoba iz Posušja.    

Prema informaciji iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuo je muškarac iz Širokog Brijega 1990. godište, koji je bio liječen u covid bolnici, a nakon toga je premješten na Odjel intenzivnog liječenja.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 30 osoba, pet iz Ljubuškog, 17 iz Širokog Brijega te osam osoba iz Gruda. U samoizolaciji nalazi se 696 osoba, dok su iz samoizolacije izašle 62 osobe.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 380 osoba i to: s područja Širokog Brijega - 179, s područja Ljubuškog - 74, s područja Gruda - 67, te s područja Posušja - 60.

Iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH napominju da će rezultati kasniti jedan dan zbog kvara jednog od aparata za dijagnostiku u prostorijama Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.