PLOD DUHOVNOG KONCERTA U MOSTARU Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju počeo s radom

Centar za rehabilitaciju djece sa poteškoćama u razvoju 'Otac'
Udruga Otac

Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju 'Otac' počeo je s radom. Udruga 'Otac' u suradnji s Caritasom u Mostaru osigurala je uvjete za početak rada ovoga centra koji bi u budućnosti trebao dati veliki doprinos sustavu skrbi djece s poteškoćama u razvoju.

''Procjena i tretman senzorne integracije, neurorazvojna Bobath terapija, M.A.E.S. terapija, Emmett terapija, edukacijsko rehabilitacijska procjena i tretman, kao i terapije igrom, te osnove rane intervencije prema EDUS-u, trenutno ono što naši terapeuti rade s malenima i ovo je samo početak. Mogu najaviti da će se uskoro našem timu priključiti psiholozi i logopedi, tako da će lepeza usluga koje možemo osigurati djeci s poteškoćama u razvoju biti daleko veća. Pregledi neuropedijatara su također nešto što planiramo uskoro uvesti u naš svakodnevni rad i o tome ćemo uskoro informirati javnost'', rekao je predsjednik udruge 'Otac' Marko Karačić.

Dopredsjednik udruge 'Otac' Denis Delić je dodao kako su u ponedjeljak obavljeni razgovori s kandidatima koji su aplicirali za posao u ovome Centru, te kako će dio njih uskoro početi s radom u ovoj instituciji.

''Radi se o izuzetnim mladim ljudima, psiholozima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima i fizioterapeutima koji su nam potrebni kada bi naš Centar mogao odgovoriti na sve zahtjeve koji se stavljaju pred nas. Psiholozi i logopedi će uskoro biti pridruženi našem timu,  a mladim terapeutima, planiramo osigurati edukacije, osobito terapije prema Vojta konceptu, kako bi u što kraćem roku stekli potrebno znanje i uz iskusne terapeute koji su već u našem timu počeli raditi s djecom u punom kapacitetu. Zadnjih mjeseci smo vidjeli da postoji velika potreba za ovom vrstom terapija i želimo stvoriti uvjete u kojima će djeca dobiti u što kraćem roku terapije koje su im potrebne'', istaknuo je Delić.

Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju je pokrenut zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena na velikom humanitarnom koncertu 10. lipnja ove godine u Mostaru i početak rada ove institucije je u biti ispunjenje ciljeva koji su postavljeni na početku projektu.

''Možda je netko očekivao da ćemo i ranije doći u ovu fazu, ali bili smo suočeni s ulaskom u nama nepoznate procedure i trebalo nam je više vremena nego što smo mislili. Hvala Caritasu u Mostaru koji nam je pružio bezrezervnu potporu, te našim terapeutima koji od samih početaka rade s nama na realizaciji ovoga projekta. Hvala i svim ljudima koji su kupili kartu za humanitarni koncert 'Vjerujem 2023.' i našim donatorima jer bez toga ne bi mogli raditi ovo što radimo. Pred nama je još mnogo posla i samo zajednički možemo odgovoriti na sve izazove koji su pred nama. S obzirom na tim ljudi koji nam je na raspolaganju, ne sumnjamo da ćemo u tome uspjeti. Neka Bog i dalje blagoslovi sve naše napore! Za svaki korak, za svaki osmijeh naših malenih!'', poručili su iz udruge 'Otac'.

Roditelji djece s poteškoćama u razvoju mogu kontaktirati udrugu 'Otac' na broj 063 154 245 ili na mail [email protected] kako bi dobili sve informacije o terapijama za djecu s poteškoćama u razvoju.