PLANIRAJU POGON U PROZOR RAMI S Uzdola su otišli u Hrvatsku, potom u Austriju, no rodni kraj sve jače zove

Jozo Barešić,uzdol

Obitelj Joze Barešića s Krančića, u Župi Uzdol sve je češće u rodnom kraju gdje ima pozitivne privatne i poslovne namjere.  

Jozo sa suprugom Katjom i kćerkama Gabrijelom i Laurom ne samo za Ivandan nego i svaku drugu zgodu koristi kako bi stigao na Krančiće.

Potreba za ostvarenjem i kreiranjem vlastitog i boljeg života otrgnula ga je još iz srednjoškolskih klupa i to pred kraj obrazovanja u Prozoru.

Potraga za poslom odvela ga s Krančića u Republiku Hrvatsku, a odatle u Austriju iz koje se vraća u Hrvatsku 2015. godine te pokušava pokrenuti vlastiti posao sa svojom suprugom.

“Vratio sam se u Hrvatsku, u Pulu,  te sam otvorio obiteljsko poduzeće za sitne popravke i renoviranja kuća. Svojim radom pokazali smo da to radimo kvalitetno. Tu samo naišli na veliku podršku i preporuku prijatelja. Iz tog prijateljstva i našeg kvalitetnog rada razvila se ideja o osnivanju poduzeća koje će graditi montažne kuće visoke kvalitete. Osnovali smo poduzeće ‘Dream home’ d.o.o. u Puli”, kazao je Jozo za Ramski Vjesnik. Taj poduzetnik upošljava šezdesetak ljudi. 

Priča ne bi bila toliko osobita da ova vrijedna obitelj nesebično pomaže one kojima je potrebno i to bez ikakve promocije ili pohvale. Tiho i skromno daju svoj doprinos. Primjer je nedavna izgradnja montažne kuće invalidu u Zagrebu koji je prevaren. Sve je to zabilježeno u emisiji Provjereno Nove TV. Tu nesebičnost pokazuju potporom i Rami od donacija Crvenom križu općine Prozor-Rama do podrške nekim kulturnim projektima.

“Pomažemo onoliko koliko možemo i o tome ne želimo puno govoriti. Najvažnije je da naša potpora bude u rukama onih kojima treba. Koliko god dajemo, još više nam Bog vraća”, kazali su uglas Jozo i Katja te se blago osmjehnuli.

Ali ni to nije sve. Slijedeći planovi su otvaranje jednog pogona za izradu materijala i dijelova za montažne kuće u općini Prozor-Rama.

“Svako vrijeme koje možemo iskoristimo doći u Ramu. Ovih dana gradimo dvije kuće u Lici. Obiđemo radove i odmah se vraćamo na Krančiće. Razmatramo mogućnosti otvaranja jednog našeg pogona ovdje s željom da osiguramo barem par obitelji lakši život te da ne moraju napuštati svoja ognjišta. S ovim potezom pokušavamo potaknuti i druge koji su u sličnim mogućnostima da učine isto”, kazao je Jozo.

Tijekom razgovora osjeti se ona istinska želja za povratkom i radom u svom kraju. Vjerujemo da će tako i biti.