Otvoreno pismo: Ministre,nije ti ovo ćaćevina!!!

Vjekoslav Čamber
Najsvježiji primjer je ovaj. 18.08.2010 u tiskovini,,Dnevni list“ je objavljen natječaj za prijem djelatnika u Srednju strukovnu školu u Posušju.


Inače taj natječaj vrvi nepravilnostima kao npr. pod rednim 18, radno mjesto administrator gdje se traži SSS, smjer informatički tehničar.

Inače po svim pravilnicima na svijetu se naglasi samo stručna sprema,a ovaj nastavak je pokušaj pogodovanja nevjesti dičnog nam ministra.

Sada se pitate kako to znam.

Vrlo jednostavno,rekao mi ministar Čamber osobno a evo kako je to bilo.
Naime,pošto sam bio osobno zainteresiran da se na to radno mjesto primi jedan član moje obitelji,inače sam razvojačeni branitelj i imam peteročlanu obitelj iz koje nitko nije u radnom odnosu,nakon predavanja dokumentacije za natječaj tražio sam između ostalih razgovor i sa vrlim ministrom.

Upoznao sam ga sa situacijom i tražio da se natječaj provede po ljudskim i Božijim zakonima,bez protekcije za bilo koga ,na što mi je on rekao,,Blago,nemoj na ovaj natječaj,to radno mjesto sam planirao za svoju nevistu,i lobiram da ona to dobije,tebi ćemo sredit prijem na fakultetu u Posušju“

Nakon ovakve izjave,u šoku sam mu samo rekao ,,Ministre nije ti ovo ćaćino da se možeš tako ponašat“i van sebe od poniženja i šoka sam napustio ministarstvo.

Tu priča nije završila,dok sam iz Širokog stigao u Posušje ,policija me je već čekala,te me je privela po prijavi Vjekoslava Čambera da sam mu navodno prijetio.

Zamolio sam policajce da sa mnom odu do ljekarne,da kupim lijekove za smirenje,što su vrlo korektno i učinili,a onda još veći šok.

Nije dovoljno da u MUP-u Posušje dam iskaz,nego po mene dolazi vozilo i djelatnici MUP-a iz Širokog Brijega da me sprovedu u Široki.

Biće da je urgirao i sam Mirsad Kebo.

Naglašavam korektan odnos djelatnika policije i u Posušju i Širokom Brijegu,kojima je bilo vidno neugodno,ali im se zahvaljujem na krajnjoj profesionalnosti.

Nakon što sam dao izjavu i u Širokom Brijegu zadržali su me još četiri sata tražeći bilo kakvu osnovu da me liše slobode što naravno nisu mogli naći.

Nakon svega ovoga naravno da sam pozorno pratio daljnja dešavanja oko ovoga natječaja.

Najnoviji obrat se događa 06.09.2010 kada članovima školskog odbora Srednje strukovne škole dolazi pismeno rješenje da se školski odbor raspušta ,te da će ministar imenovati povjerenstvo ,što on i čini 07.09.2010.
U dopisu o raspuštanju piše između ostalog da je na sjednici Vlade ZHŽ,03.09.2010 donesena ovakva odluka,ali me čudi i što osim Vjekoslava Čambera nitko više ne zna da je Vlada zasjedala taj dan.

Taj dan je bila tiskovna konferencija gosp.Jurišića a ne sjednica Vlade,te na istoj tiskovnoj nije bilo ni riječi o Školskim odborima,a ministar Čamber uopće nije bio prisutan.
Pretpostavljam da Školski odbor nije htio protuzakonito zaposliti Čamberovu nevistu,te je stoga raspušten a on je našao ljude koji će to uraditi kroz povjerenstvo.

Dok se Vjekoslav Čamber bori da zaposli nevistu,ja ću se boriti za pravdu i pravo svake osobe na zaposlenje.
Nije nikakvo čudo što mi se sve ovo događa,a razlog je slijedeći.
Već sam rekao da sam razvojačeni branitelj i kao takav očito i ja i moja obitelj smetamo ministru.
Ministar Čamber je 1976 godište i u jeku Domovinskog rata,1994 je postao punoljetan.
Dok je njegova generacija bila na ratištima te posljednje dvije godine rata,Vjekoslav Čamber je u odori hrvatskih ratnika polagao ispite.

Vjekoslav Čamber,koji danas priča o povijesti Hrvata je JEDINI iz generacije 1976 iz Posušja koji je tražio civilno služenje vojnog roka te nikada nije vidio terena.

Podsjećam i da je Vjekoslav Čamber početkom 2009 donio ,,Pravilnik o jedinstvenim kriterijima, pravilima i postupku izbora uposlenika u javnim osnovnim i srednjim školama“ gdje je jedina izmjena ta da se branitelji izbacuju iz prava,te da oni koji su nastavili školovanje nakon rata ne dobivaju niti boda za vrijeme provedeno postrojbama HVO-a.
Županija Zapadnohercegovačka je jedina koja na ovaj način diskriminira branitelje i to opet isključivo Čamberovom zaslugom.

Bio sam dužan o ovome izvijestiti javnost i još jednom poručujem Vjekoslavu Čamberu,
Ministre nije ti ovo ćaća ostavio,za ovo sam se ja i ovakvi kao ja borili!

Pozivam sve branitelje da javno ustanu protiv korupcije i ovakvih likova.
Vrijeme je da završimo što smo započeli,zbog ovakvih stvari smo i išli u rat,ne smijemo dozvoliti da to moraju i naša djeca.

Blago Petric