Osam ponuđača u utrci za izgradnju dionice Bijača - Počitelj

...na trasi koridora 5-C, dionica Bijača - Počitelj, poddionica Bijača - Kravice. Kako se navodi u priopćenju iz JP Autoceste FBiH, slijedi suglasnost EBRD-a na tendersku dokumentaciju i poziv pretkvalifikacionim tvrtkama/konzorcijima za pripremu financijske ponude.

U skladu s evaluacijskim izvještajem pretkvalifikacione uvjete su u potpunosti zadovoljile sljedeće tvrtke/konzorciji: 1. Swietelsky, Austrija, 2. JP Avax s.a. ,Grčka, 3. Konzorcij GP Put Sarajevo BiH i Vijadukt Hrvatska, 4. BH Konzorcij Euroasfalt Sarajevo, ŽGP Sarajevo i Hidrogradnja Sarajevo, 5. Hidroelektra Niskogradnja Hrvatska, 6. Konzorcij CEA Italija, Grazzini Italija i Zagorje Tehnobeton Hrvatska, 7. Strabag Austrija, 8. Osijek-Koteks Hrvatska.

Konzorcij Konstruktor Hrvatska, Putovi Grude BiH i HP Investing Mostar BiH je uvjetno zadovoljio prekvalifikacione kriterije te je u obvezi, do poziva za preuzimanje tenderske dokumentacije za izradu financijske ponude, dostaviti dodatne dokaze o ispunjavanju pretkvalifikacijskih uvjeta.

U suprotnom, konzorcij neće moći preuzeti tendersku dokumentaciju za izradu financijske ponude, navedeno je u izvještaju.

Erdal Trhulj, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, kazao je da će ta kompanija u naredna dva dana dostaviti na suglasnost Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) tendersku dokumentaciju za izradu financijske ponude.

- Nakon dobivanja suglasnosti, pretkvalificirane kompanije ili konzorciji će biti pozvani da preuzmu dokumentacuju i pripreme svoje financijske ponude, rekao je Trhulj.

Od prijavljenih tvrtki ili konzorcija na poziv za prekvalifikaciju, uvjete nisu ispunili: 1. SCT d.d. Slovenija, 2. Integral Inžinjering Banja Luka BiH, 3. Konzorcij Sepa Italija i Mucić & Co. BiH i 4. Ingra Hrvatska (koja je bila prijavljena u konzorciju s tvrtkom Osijek-Koteks Hrvatska).

otvoreno.ba