Oldtimeri će prodefilirati zapadnom Hercegovinom

Oldtimer Mostar
Arhiv/Hercegovina.info

Tradicionalni susret oldtimera u Zapadnohercegovačkoj županiji, ove godine dvanaesti po redu, zasigurno će privući veliki broj sudionika i zaljubljenika u starodobna vozila, navodi Grude-online.

Program će početi u nedjelju, 11. srpnja. Od 9 do 11 sati, ispred motela 'Most' Ljubuški vršit će se prijem i registracija sudionika. Polazak vozila planiran je u 11 sati, a kretat će se od Ljubuškog prema Grudama, Posušju i Širokom Brijegu. 

Po dolasku u Široki Brijeg, u 17 sati, za sve sudionike bit će priređena večera te će se dodijeliti priznanja, pokloni i zahvalnice za sve sudionike susreta.

"Pozivamo vas da svojim dolaskom uveličate naš susret i druženje te da upoznate naše gradove i hercegovački krajolik", poručili su organizatori, napomenuvši da kotizacija za svakog vozača iznosi 50 KM, a za suvozača 30 KM. Za vozila proizvedena prije 1950. godine ne plaća se kotizacija.

Inače, organizator ovog susreta, oldtimer klub 'Ero', osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvoja, unaprjeđenja, skupljanja i očuvanja svih vrsta oldtimer vozila, kako bi se spriječilo njihovo propadanje i uništavanje. 

Klub je prepoznat i izvan granica BiH, što iz godine u godinu utječe na sve veći odaziv auto-nostalgičara iz raznih mjesta.