Od sutra moguć novi način naplate parkinga u Nevesinju

Nevesinje panorama
Radio Nevesinje

Implementacijom projekta 'Go Parking rješenje' javno poduzeće 'Komus' u suradnji sa kompanijom 'Lanaco', korisnicima parking prostora u Nevesinju omogućilo je naplatu putem SMS-a. Naplata parkinga na ovaj način kreće od 4. siječnja 2022. godine.

Kompanija 'Lanaco' je gradeći lidersku poziciju u IT industriji BiH i regije kreirala veliki broj softverskih rješenja u suradnji sa jedinicama lokalnih samouprava. Jedno od takvih je i 'Go Parking rješenje' koje je kompanija navedena kompanija donirala 'Komusu', navodi radio Nevesinje. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 10.000 KM, a kompanija 'Lanaco' je donirala 6.000 KM.

Uvođenje SMS naplate parking karata koje će nadograditi trenutni sistem još je jedan od načina da se osigura, olakša i uštedi vrijeme plaćanja parkinga.

Plaćanje SMS porukom vrši se tako što se pošalje SMS sa upisanim registarskim oznakama vozila na odgovarajući pristupni broj, zavisno od toga koju parking kartu želite kupiti.

Pristupni brojevi za plaćanje parking karte:
'0 ZONA' - 083 5903 (1 KM za 60 min),
'ZONA I' - 083 5904 (0,50 KM za 60 min),
'ZONA I ' - 083 5905 (3 KM dnevna karta).

Informacije o validnosti kupljene parkig karte i vremenu njenog isteka, korisnik će dobiti putem SMS-a iz sistema informacija.

Stanovnici i posjetitelji Nevesinja za plaćanje parkinga putem SMS-a mogu koristiti i 'GO Parking' mobilnu aplikaciju koja se može preuzeti putem 'Google' ili 'App' prodavnice. Iz 'Komusa' napominju da se parking karte i dalje mogu kupiti i na prodajnim mjestima koja se nalaze u zonama naplate.