"OĆU DA NAM BUDE LIPO" U Posušju se održava "Vinski turnir u golfu", dolaze profesionalni golferi, a nagrada je pršut

Golf teren Posušje
Golf Klub Posušje

U subotu, 24. listopada, na Golf terenu "Topala" u Posušju, održat će se ”12. VINSKI TURNIR u golfu Posušje 2020.” 

Turnir je ovo s izuzetno pozitivnom energijom pun solidarnosti i razumijevanja.

Na ovom golf turniru svi sudionici igraju opušteno, a razlog je ponajviše vino. No, unatoč tome, svi imaju pobjedničku ambiciju budući da je uz pehar glavna nagrada je pršut

"Od davnina kažu: "Bijelo vino za smijeh, a crno vino za grijeh". Smijeh će biti kad promašimo udarac, a grijeh će biti ako ga promašimo,  kroz smijeh nam govori domaćin Mario Mandurić

 Turniru će se igrati pod sloganom “Oću da nam bude lipo”

Za vrhunsko vino na tradicionalnom vinskom turniru ove godine, a i prošle, pobrinula se Vinarija Čitluk, ovogodišnji prijatelj turnira sa svojim sortnim vinima.

Naravno, tu svakako moramo spomenuti i vino koje piju i preferiraju golferi, a to je vino Teuta. Također, da ne izostavimo Vinariju Keža i Vinariju Buntić, koji su bili prijatelji turnira dosadašnjih godina. 

"Ovo je jedan specifičan turnir na kojem se promovira golf u Posušju i u Hercegovini, ali promovira se i općina Posušje u Zapadnohercegovačkoj županiji, zajedno s vinom.", kazao je Mario Mandurić iz Golf kluba Posušje, pozivajući sve da lijep subotnji dan iskoriste dolaskom na posuški golf teren i uživaju u dobroj igri golfera i druženju. 

Mandurić je, uz to, na turnir najavio dolazak više od pedesetak golfera iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, ali i što je za ovaj kraj jako neobično i golfere iz SAD-a, Kanade, uz dolazak više profesionalnih igrača golfa. 

Također, jako interesantna priča ovog turnira, bit će igra "Na dvi rupe", koje odredi domaćin. Na terenu će biti postavljeno vino i pršut gdje će se moći stati, narezati pršuta, zameziti i naravno popit 1 dcl vina te se ispijanjem vina time briše jedan udarac u igri. Primjerice, ako netko na rupi završi s 4 udarca, a popio je 1 dcl vina, pišu mu se 3 udarca. 

Kao uvertira ovom sportskom događaju koji počinje u subotu, u petak, večer uoči turnira, u restoranu Fontana u Posušju bit će party na kojem će golfere, ali i druge goste zabavljati već nam dobro poznati i uhodani dvojac iz Maxime, Ljubuški.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.