NOVI SLUČAJEVI Za dva dana u ŽZH zabilježeno još 40 zaraženih od korone

Covid 19
Ilustracija

U proteklih 48 sati na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirana je 101 osoba, od čega je osam retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je 40 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega 11 (pet muških i šest ženskih), Ljubuškog 12 (tri muške i devet ženskih), Gruda 10 (pet muških i pet ženskih) te Posušja sedam (dvije muške i pet ženskih) osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavile su se 32 osobe, iz Širokog Brijega osam, Ljubuškog 15, Gruda šest, Posušja tri. U samoizolaciji nalazi se 589 osoba, dok je 120 osoba izašlo iz samoizolacije.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 335 osoba: s područja općine Široki Brijeg – 134, s područja općine Ljubuški – 64, s područja općine Grude – 69 i s područja općine Posušje – 68 osoba, navedeno je u informaciji iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.