Zbog Luke Čuljka policija u Nevesinju intervenirala 442 puta

Nevesinje

Dogovoreno je da uskoro bude održan novi sastanak u Nevesinju kojem će prisustvovati predstavnici općine, policije, Okružnog suda u Trebinju i Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine RS na kojem će biti razmotreni svi aspekti problema sela Sopilja i što je tko učinio na njegovom rješavanju, priopćeno je iz NSRS.

U priopćenju se dodaje da su članovi Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor NSRS o problemima u selu Sopilja u stalnoj komunikaciji s predstavnicima Ministarstva pravde RS, policije i suda u Trebinju.

Mještani sela Sopilja tri godine obraćaju se Odboru za predstavke, prijedloge i društveni nadzor NSRS, žaleći se na probleme koje im pravi susjed Luka Čuljak koji je blokirao prilazni put selu, provocira ih, zastrašuje i uništava njihovu imovinu, zbog čega je policija intervenirala čak 442 puta, navodi se u priopćenju.

U sapriopćenju se dodaje da je policija protiv Luke Čuljka podnijela sedam izvješća o počinjenom kaznenom djelu na osnovu čega je osuđen na 130 dana zatvora, ali mu je kazna preinačena u novčanu, koju nije platio.

Poslanici Narodne skupštine i ombudsman za ljudska prava BiH, u pratnji šefa nevesinjske policije i predstavnika lokalne vlasti, su nakon razgovora u zgradi općine, posjetili selo Sopilja, gdje su razgovarali s obiteljima Matković, Kovačević i Spremo, koje traže da se problem konačno riješi ili da im se osigura smještaj kako bi mogli da se isele.

- Mi smo danas došli u Nevesinje, jer kao narodni poslanici koje su birali građani Republike Srpske imamo obvezu da riješimo probleme mještana ovog sela. Ovdje je jasno da ne funkcioniraju institucije sistema - rekao je predsjednik Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske Slobodan Protić.

Načelnik Nevesinja Milenko Avdalović rekao je da je ovo veliki problem koji je opteretio cijelu općinu.

- Problem traje godinama. Zamolit ću vas da iscrpite mjere koje imate na raspolaganju da pomognemo zajedno ovim starim ljudima u selu Sopilja do kojih, zbog samovolje jednog čovjeka, ne može da dođe ni sanitet - naglasio je Avdalović.

SRNA