ETO, DA ZNATE Počinje naplata parkinga u Nevesinju

Parking sat
Hercegovina.info

Odluka o uvjetima, načinu korištenja, organizaciji i načinu naplate parkinga na javnim parkiralištima na području općine Nevesinje počet će se primjenjivati od 1. lipnja. Općinski parlament je upravljanje parkiralištima povjerio Javnom poduzeću 'Komus'.

Naplata parkiranja vršit će se na parkiralištima u užem centru grada, a podijeljena su u dvije zone. 'Zona 0' obuhvata parking mjesta u Ulici Skver Nevesinjska puška, a 'Zona I' obuhvata ulice Miloša Obilića, Nevesinjskih ustanika, Cara Dušana i Obrena Ivkovića.

Cijena parking karte u 'Zoni 0' za 60 minuta parkiranja je 1 KM, a u 'Zoni I' 0,50 KM. Cijena dnevne parking karte za sva parkirališta u 'Zoni I' iznosi 3 KM, navodi radio Nevesinje. Parking karte se mogu kupiti kod kontrolora i na prodajnim mjestima, a uskoro će biti uspostavljen i SMS servis.

Pravne i fizičke osobe, povlašteni stanari i zaposleni kod poslodavaca u ulicama kojima se vrši naplata parkiranja mogu podnijeti zahtjev J.P. 'Komus' za izdavanje pretplatnih karata na mjesečnom, polugodišnjem i godišnjem nivou.

Gospodarski subjekti koji obavljaju djelatnost u ulicama u kojima se vrši naplata parkiranja mogu zakupiti parking mjesto na razdoblje do godinu dana.

Naplata parkiranja vrši se u vremenu od 7 do 16 sati radnim danom, a od 9 do 13 sati subotom. Nedjeljom i državnim praznicima ne vrši se naplata parkiranja.