Otkazi kao novogodišnja 'čestitka': Radnici Swissliona u Nevesinju, njih 38, ostali bez posla

Otkazi kao novogodišnja 'čestitka': Radnici Swissliona u Nevesinju, njih 38, ostali bez posla

Iako se u javnosti nedavno spekuliralo da ovaj pogon neće biti zatvoren, to se ipak dogodilo, a bez posla je ostalo 38 radnika te nevesinjeske tvornice, doznaje Direkt.

- Tvrtka je likvidirana i ne radi više - potvrdio je za portal Direkt Aleksandar Kojović, direktor Swisslion Takova. Razlozi za zatvaranje ovoga pogona, kaže, brojni su, a najveći je njegova nerentabilnost.

- Velika je to priča, problem je rentabilnosti i svega drugoga. Sirovine su se dovlačile iz Srbije, do neki dan nije bilo vode pa je ona prečišćavana, kupljen je neki prečistač za vodu. Sve su to bili troškovi, a svi proizvodi koji su se tu proizvodili najviše su se prodavali u Srbiji.

Tu su bili veliki režijski troškovi. Po meni, pogon je bio otvoren da se pomogne tom dijelu Hercegovine, a nije bilo neke rentabilnosti - smatra Kojović. On dodaje kako je sve komentare o potencijalnom zatvaranju ovoga pogona nedavno dao vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković.

Kako portal Direkt navodi, vlasnik Swissliona Rodoljub Drašković je u medijima tada izjavio da u Nevesinju nema kadrovskoga potencijala koji bi se osposobljavao kako bi navedena tvornica bila uspješna i donijela boljitak tom dijelu Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske. Također, on je tvrdio kako su mu obećavali da će za ovaj pogon biti osposobljeni ispravna voda i poticajna sredstva, ali da je na obećanjima sve i ostalo. (ri)