Neumski hotelijeri okupljeni u udrugu, cilj unaprijeđenje turizma

Neum panorama
Hercegovina.info

U prostorijama Grand Hotela Neum početkom ovog tjedna održana je osnivačka skupština ''Udruge hotelijera Općine Neum''. Sastanku su nazočili predstavnici 16 od 18 registriranih hotela na području Općine Neum te su donijeli Odluku o osnivanju Udruge u kojoj su navedeni glavni ciljevi i aktivnosti:

- Promocija hotelijerstva i turizma uopće općine Neum;

- Suradnja s drugim sličnim Udrugama sa područja HNŽ, Federacije BIH, BIH i inozemstva;

- Posjete turističkim sajmovima i drugim sličnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu i zajednički nastup članova Udruge na istima;

- organiziranje i drugih aktivnosti koje pridonose razvoju hotelijerstva i turizma općine Neum.

Izabran je Upravni odbor udruge kojeg čine Ivan Lakić, Branimir Butigan, Darijo Maslać, Tomislav Lovrić, Davor Krešić, Slaven Konjevod i Teo Čuljak.  Za predsjednika Upravnog odbora, a ujedno i predsjednika udruge imenovan je Branimir Butigan, a na mjesto tajnika Darijo Maslać.

Skupštini je nazočio i načelnik Općine Neum Dragan Jurković te se obratio svim članovima i pohvalio inicijativu za osnivanje Udruge te je naglasio da će hotelijeri u Općini Neum uvijek imati partnera i pruženu ruku suradnje. Također se s par riječi obratio i direktor Turističke zajednice HNŽ Andrija Krešić, koji je izvjestio o trenutnom stanju u Turističkoj zajednici i također pohvalio aktivnosti na osnivanju Udruge. Na skupštini se analizirala i trenutna situacija na području općine kao i aktivnosti koje slijede za pripremu turističke sezone 2021. Otvorile se teme punktova za testiranje, presvlačenje šetnice novim asfaltom na potezu od Hotela Sunce do Hotela Zenit, kao i mnoge druge tekuće teme. Ukoliko epidemiolške mjere budu dopustile, u 5. mjesecu bi se organizirano išlo u Turističke organizacije Novog Sada i Beograda sa ciljem prezentacije Neuma kao destinacije za odmor.

Upravni odbor će u što skorijem roku donijeti plan rada i aktivnosti te vjeruje da će svojim iskustvom i stručnošću moći doprinijeti i pomoći podizanju kvalitete hotelske usluge u turizimu na području općine Neum.