NEUM Koza živi u strogom centru, među luksuznim hotelima

koža, Neum
Index

Drugi red do mora, u strogom centrom Neuma. Ondje živi koza. Među velebnim hotelima, uz cestu gdje je praktički nemoguće pronaći parking, novinari Indexa naišli su na ovu kozu i njenu nastambu.

U Neumu je sezona na vrhuncu, solidan apartman se jedva uspije bookirati, ali koza živi u svojoj villi, između policijske postaje i obližnjeg restorana, na manje od 50 metara od mora, kao da se ništa od toga ne događa, javlja Index.

Oko štale su luksuzni hoteli i restorani

Jako je pitoma. Kad su joj prišli, već ju je neka curica hranila lišćem koje, barem se tako čini, vlasnici ostave da joj ga turisti mogu dati. Kad god netko navrati, ona gura glavu kroz ogradu.

koža,Neum

Ima hlada, vode i hrane

Ispred štale je kozin dvor, prostran je i natkriven krošnjama tako da joj bude podnošljivije na ovim vrućinama. Ima vode, ima hrane. I baš je draga. Koza je prava atrakcija. Iznenadi vas kad između toliko luksuznih smještajnih objekata susretnete štalu i biće na četiri noge, odnosno papka. 

koža,Neum

Do vlasnika se nije uspjelo doći.

Na kući stoji tabla da se ondje iznajmljuju sobe, a do ulaznih vrata je ogroman vrt. Narasle su tikvice, krastavci i drugo ljetno povrće. O kozi se zna tek da je 2019. godine snimljena u šetnji neumskim parkom pa je tada dospjela u nacionalne medije.