NERETVA 1933 Započela je sezona ribolova

Pecanje
Ilustracija

Na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo 'Neretva 1933' Mostar ovogodišnja sezona ribolova službeno počinje u četvrtak 1. travnja. Iz USR 'Neretva 1933' apeliraju na sportske ribolovce da se odgovorno ponašaju prema prirodi i da u narednom razdoblju obnove ribolovne dozvole ukoliko to do sada nisu učinili.

Iz ovog društva podsjećaju da su u protekloj godini jezera Grabovica i Salakovac poribljeni sa 9.000 komada dužičaste pastrmke i sa 9.500 komada šarana, dok je u Mostarsko jezero ubačeno 5.000 komada dužičaste pastrmke i 5.000 komada šarana. Izvršeno je i poribljavanje rijeke Neretve, Bune i Radobolje sa 22.200 mekousne pastrmke.

Također je u prethodnoj godini udruženje napravilo osam ribarskih nadstrešnica, te izvršilo ponovno obilježavanje ribolovnog područja u skladu sa revizijom ribolovne osnove i zabranama koje su propisane.

Iz USR 'Neretva 1933' napominju da imaju dobro organiziranu ribočuvarsku službu organiziranu od ribočuvara i ribočuvara volontera, te jasno daju do znanja ribokradicama da neće odustati od zaštite voda kojima gazduju, ribljeg fonda i životne sredine, priopćeno je iz tog udruženja.