NEMA WINTERVILLA Kažu bit će okićenije nego do sada

NEMA WINTERVILLA Kažu bit će okićenije nego do sada
Hercegovina.info

Grad Mostar ove godine neće organizirati Zimski grad Winterville. Do zadnjeg trenutka su se, kažu, nadali da će, barem u manjem obujmu nego ranijih godina, ipak organizirati Winterville i postaviti kućice na Šetalištu i klizalište u Gradskom parku. 

"Međutim, s obzirom na stalan rast broja zaraženih u Mostaru te najnovije epidemiološke mjere koje su na snazi, teška srca odgađamo Winterville jer ne želimo da ova manifestacija utječe na još brže širenje virusa i dovede do još težeg opterećenja zdravstvenog sustava u Mostaru", kazali su. 

"Vjerujemo kako će naši sugrađani razumjeti razloge zbog kojih smo donijeli ovu odluku te da će ona pridonijeti tomu da brže pobijedimo pandemiju. 
Nastojimo u okolnostima koje nam diktiraju aktivnosti, donijeti predblagdansko raspoloženje u naš grad pa će Mostar ove godine biti ukrašen ljepše nego svih prethodnih godina. Kreativni tim koji okuplja mostarske umjetnike osmislio je aktivnosti koje možemo provesti u skladu s postojećim epidemiološkim mjerama", ističu u prioopćenju.  

"Akademski kipar Dalibor Nikolić vodi radionicu sa mostarskom Udrugom za Down Sindrom, štićenicima ove udruge povjerena je izrada ovogodišnjih Božićnih jaslica u Mostaru. Ove jaslice bit će izložene na Rondou,  a s obzirom na trud i ljubav koju  djeca s Down sindromom mjesecima ulažu u izradu jaslica sigurni smo kako će Mostar imati jedinstvene jaslice s najljepšom blagdanskom porukom", dodali su.

"Želimo svim našim sugrađankama i sugrađanima dobro zdravlje i radosne blagdane u krugu obitelji s nadom kako ćemo u idućoj godini u Mostaru moći organizirati  nekoliko manifestacija na kojima ćemo se, bez ograničenja i epidemioloških mjera, svi zajedno radovati", zaključila je Gradska uprava Mostara.