NEMA PARA Dugogodišnja manifestacija u HNŽ otkazana jer je nedostajalo novca

Triatlon Boračko jezero 2023 otkazano

Predsjednik Organizacijskog odbora 20. međunarodnog sprint triatlon Kupa 'Kulin Ban Boračko jezero 2023' Elmir Hadžialić je izjavio za radiokonjic.ba da je ovogodišnji triatlon kup, koji je trebao biti održan u subotu, 26. kolovoza 2023. godine na Boračkom jezeru, otkazan.

"Nažalost, moram izjaviti da je 20. međunarodni triatlon Kup 'Kulin Ban Boračko jezero 2023' otkazan. Ovo je prvi put nakon devetnaest godina da je triatlon kup otkazan, a razlog je financijska nemogućnost zatvaranja troškova organizacije. Bez obzira što smo učinili maksimalne napore da se manifestacja održi, nismo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju i to je jedini i osnovni razlog zbog kojeg ćemo odgoditi manifestaciju, ja se nadam, do sljedeće godine", izjavio je Hadžialić navodeći da je manifestacja uspješno, profesionalno, kvalitetno i na najbolji način organizirana 19 godina.

"Nismo uspjeli uraditi najteži dio, a to je financijski dio, a ispričavamo se i svim sugrađanima koji su željeli posjetiti Boračko jezero, da pogledaju vrhunski sportski spektakl, što ga ne možemo odraditi", dodao je Hadžialić, koji je izjavio da su blagovremeno svi sudionici manifestacije, domaći i strani natjecatelji, obaviješteni o neodržavanju ove utrke.

Za ovo natjecanje je bilo prijavljeno vše od 120 najboljih triatlonaca iz naše zemlje, regije i Europe. U najavi organizacije natjecanja su navedeni Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u suradnji sa Triatlon i pentatlon savezom BiH i Triatlon i pentatlon savezom Federacije BiH.