Nastavnici i profesori iz HNŽ krenuli na online obuku

Online obuka za nastavnike i profesore HNŽ
KC Kralj Fahd

Kulturni centar 'Kralj Fahd', u suradnji sa Pedagoškim zavodom Mostar i uz podršku Ministarstva obrazovanja Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) je danas započeo ciklus online edukacija za 400 nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola HNŽ, koja će se održavati do 27.siječnja ove godine. Predavači angažirani na edukacijama su profesori sa dugogodišnjim iskustvom: mr. Admir Šehidić (ujedno i kreator platforme 'e –škola' koja se koristi za izvođenje online nastave u HNŽ) i dipl. ing. IT Denis Ćorić.

Sudionicima edukacija obratili su se ministar obrazovanja znanosti, kulture i sporta HNŽ dr. Rašid Hadžović, direktor Kulturnog centra 'Kralj Fahd' dr. Muhammed Alu Šejh i direktorica Pedagoškog zavoda Mostar dr. Enisa Gološ.

'Znanje je moć, a onaj tko ima znanje darovan je blagom neizmjernim', ministar Hadžović je ovim ukazao na odgovornost i požrtvovanost u prethodnom periodu jer nije bilo lako čitav taj teret online nastave iznijeti do kraja. Zahvalio se organizatorima i direktoru Kulturnog centra 'Kralj Fahd' dr. Muhammedu Alu Šejhu na prepoznavanju važnosti ovog projekta koji će omogućiti napredak prosvjetnih radnika.

Direktor Šejh je istaknuo da mu je izuzetno zadovoljstvo što je u mogućnosti otvoriti ovaj projekat, te da će centar 'Kralj Fahd' ostati i ubuduće institucija koja će podržavati sve pozitivne projekte iz oblasti obrazovanja i kulture HNŽ.

"Nastavnici i profesori iz 14 osnovnih i devet srednjih škola su uključeni u ovu edukaciju, u cilju stjecanja i usavršavanja kompetencija za izvođenje online nastave, a time i pripreme učenika za budućnost", istaknula je direktorica Pedagoškog zavoda Mostar, dr. Enisa Gološ. Kako bi omogućili da što veći broj nastavnika i profesora steknu nova i usavrše postojeća potrebna znanja i vještine za uspješno izvođenje online nastave, uz potpuno poštivanje epidemioloških mjera, prvi put se u Kulturnom centru 'Kralj Fahd', ogranak u Mostaru, obuka odvija online.