MOSTOVI PRIJATELJSTVA I LJUBAVI Lijepe vijesti iz srca Hercegovine

učenici, razmjena učenika, Bač, JU Srednja politehnička škola Mostar
Privatni album

Lijepe vijesti dolaze iz srca Hercegovine. Naime mladi srednjoškolci iz Mostara su srdačno ugostili mlade iz Bača kod Novog Sada, u međunarodnom programu razmjene učenika. 'RYCO superschools' organizacija s preko 400 prijavljenih škola, u proces razmjene je odabrala 30 najboljih projekata među kojima je ispred HNŽ jedina prošla JU Srednja politehnička škola Mostar. 

Učenici iz Mostara su proveli šest dana u Srbiji istražujući povijest i tradiciju Bača i multietničnosti zatim sudjelovanjem u raznim kreativnim radionicama s ciljem povezivanja mladih.

učenici,razmjena učenika,Bač,JU Srednja politehnička škola Mostar

Trenutno mladi učenici iz Bača zajedno sa koordinatorima provode vrijeme u Mostaru posjećujući mnoga blaga Hercegovine (Međugorje, Žitomislići, Počitelj, Blagaj) zatim učenjem povijesti o Starom mostu, posjete muzejima Alekse Šantića i kuće Svetozara Ćorovica,kao i brojne druge aktivnosti zabavnog tipa. 

"Smatramo da je o ovakvim i sličnim temama veoma lijepo pričati i širiti pozitivnu sliku povezivanja i građenja novih jakih mostova prijateljstva i ljubavi. Jer mladi su budućnost naše države", poručili su organizatori.