MOSTOVI PRIJATELJSTVA I LJUBAVI Lijepe vijesti iz srca Hercegovine

MOSTOVI PRIJATELJSTVA I LJUBAVI Lijepe vijesti iz srca Hercegovine
Privatni album

Lijepe vijesti dolaze iz srca Hercegovine. Naime mladi srednjoškolci iz Mostara su srdačno ugostili mlade iz Bača kod Novog Sada, u međunarodnom programu razmjene učenika. 'RYCO superschools' organizacija s preko 400 prijavljenih škola, u proces razmjene je odabrala 30 najboljih projekata među kojima je ispred HNŽ jedina prošla JU Srednja politehnička škola Mostar. 

Učenici iz Mostara su proveli šest dana u Srbiji istražujući povijest i tradiciju Bača i multietničnosti zatim sudjelovanjem u raznim kreativnim radionicama s ciljem povezivanja mladih.

Trenutno mladi učenici iz Bača zajedno sa koordinatorima provode vrijeme u Mostaru posjećujući mnoga blaga Hercegovine (Međugorje, Žitomislići, Počitelj, Blagaj) zatim učenjem povijesti o Starom mostu, posjete muzejima Alekse Šantića i kuće Svetozara Ćorovica,kao i brojne druge aktivnosti zabavnog tipa. 

"Smatramo da je o ovakvim i sličnim temama veoma lijepo pričati i širiti pozitivnu sliku povezivanja i građenja novih jakih mostova prijateljstva i ljubavi. Jer mladi su budućnost naše države", poručili su organizatori.