Zločesta predstava večeras na maloj sceni HNK-a

HNK Mostar, zločasta predstava, HNK, mala scena, HNK Mostar, predstava, HNK, kazalište, u godinama gladi, HNK Mostar, predstava, Kajališni sat, HNK Mostar, sezona, predstava, HNK Mostar, predstava, „Chick lit", HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, štrajk, np mostar, HNK Mostar, predstava, HNK Mostar, np mostar, suradnja, Žepačka večer, HNK Mostar, kultura, Mostar, pedja bajović, HNK Mostar, HNK Mostar, audicija, HNK Mostar, HNK Mostar, Sve o ženama, Vanja i Sonja i Maša i još jedan, HNS, HNK Mostar, koncert, hns plus, josip mlakić, HNK Mostar, HNK Mostar, program, HNK Mostar, HNK Mostar, Festival Dani satire, HNK Mostar, HNK Mostar, pjesnikinja, HNK Mostar, hamlet

Riječ je o komediji o muško–ženskim odnosima od postanka svijeta do danas u kojoj su korišteni dijelovi dramskih tekstova od Marina Držića preko Williama Shakespare do Murraya Schisgall i Ive Brešana. Namjenjena je srednjoškolcima zbog dijelova lektire i odraslima koji bolje razumiju svoje polovice ili ne razumiju.

U predstavi se isprepliću fragmenti dramskih i komičnih scena s monolozima karaktera, kako muškaraca iz ženske percepcije, tako i žena iz muške vizure.

- Glumačka, redateljska, dramaturška, producentska pažnja zadržana je na maloj velikoj temi, kroz čije smo iskustvo svi skupa prošli, i prolazimo i proći ćemo još koji puta. A prošla je i prolazi je gotovo svakodnevno sva naša publika, uključujući i onu buduću. I malu i veliku, poručio je glumački trojac.

Prije mostarske premijere, "Zločasta predstava" je izvedena u Ljubuškom i Širokom Brijegu, a po riječima glumaca, publika je jako dobro prihvatila komad.

Nakon današnje premijeru u Mostaru, predstava gostuje u Tomislavgradu 20. svibnja nakon čega kreće na turneju po zemlji.

bitno.ba