Zbog velikog interesa tri izvedbe „Hamleta“ na sceni HNK Mostar

Zbog velikog interesa tri izvedbe „Hamleta“ na sceni HNK Mostar
..."Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" - u utorak 14. 11., srijedu 15. 11. i petak 17. 11. 2017. Sve izvedbe počinju u 20 sati. Ulaznice za izvedbu u utorak već su rasprodane.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" prvo je i najpoznatije dramsko djelo proslavljenog hrvatskog autora Ive Brešana. Mostarski „Hamlet" postavljen je na scenu ispunjenu bačvama raznih veličina, odnosno na veliko seosko gumno s nebom i oblacima u trećem planu. Prostor zapravo sugerira jednu veliku krčmu na otvorenom, donjomrdušku agoru, koja je i groteskni vlaški parlament i pozornica, s Brešanovim „Hamletom" kao jedinom točkom dnevnog reda. Sugerirajući prostor slobode ovakva scenska postavka postaje ironični komentar rigidnoga socijalističkog konteksta s početka pedesetih godina prošlog stoljeća. Istodobno, bačve na seoskom gumnu prizivaju davni svijet ritualnih svetkovina, dakle antički eksterijer, gdje se plesom, pjesmom i vinom slavio bog Dioniz.

Predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, autor glazbe Zvonimir Dusper i koreograf Leo Mujić.

U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić te članice KUD Sveti Ante iz Cima Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić.

Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:
• telefonom na broj 063 317 348
• putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
• porukom na adresu e-pošte [email protected]
Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar, ali uz obaveznu prethodnu rezervaciju.