ZAPOČINJU NOVI RADOVI Mijenja se režim prometovanja u pojedinim mostarskim ulicama

Avenija lipanj
Hercegovina.info

Započinju novi radovi, te će biti primjenjen novi režim prometovanja mostarskim ulicama. Kako se navodi iz Ureda za informiranje Grada Mostara, u četvrtak 10. lipnja od 7 sati započinju radovi na rekonstrukciji dijela Ulice kralja Tomislava (Avenija).

Radovi će se u ovoj fazi odvijati od vrha Avenije do križanja sa Dubrovačkom ulicom, odnosno do zgrade 'Mostarka'. Radovi će se izvoditi na osnovu ugovora koji je potpisan između Grada Mostara i firme 'HP Investing' d.o.o. Mostar.

Projektom je predviđena rekonstrukcija 2+2 prometne trake sa razdjelnim pojasom. Također, na ovoj dionici će se vršiti izrada novog cjevovoda oborinske odvodnje kao i kompletna zamjena vodovodnih cijevi.

Tijekom radova 1. faze na navedenoj dionici, promet će se odvijati dvosmjerno istočnim dijelom kolnika, dok se istovremeno radovi izvode na zapadnom dijelu kolnika.

Iz 'HP Investinga' i Grada Mostara mole vlasnike vozila da 9.6. (srijeda) svoja parkirana vozila sa desne trake istočnog kolnika izmjeste kako bi se promet mogao nesmetano odvijati u oba smjera.

Avenija lipanj

Sva vozila koja ne budu uklonjena do četvrtka 10.6. u 7:00 sati, bit će uklonjena vozilom 'pauk' o trošku vlasnika, navodi se u obavijesti iz Ureda za informiranje Grada Mostara.

Podsjetit ćemo, radovi se još uvijek izvode na prometnici od hotela 'Ero' do Španjolskog trga, te i na toj relaciji vrijedi poseban režim prometovanja. Također, u tijeku su radovi od kružnog toka kod nekadašnje zgrade 'Mljekara' do osnovne škole na Rudniku, te je i tu izmjenjen režim prometovanja. Na vrhu Avenije je u tijeku izgradnja kružnog toka koji će zamijeniti semafore.