FOTO  Započelo masovnije cijepljenje starije populacije Mostara

Cijepljenje Mostar
hercegovina.info

U zgradi Centra za kulturu Mostar opremljen je središnji punkt za cijepljenje Doma zdravlja Stari grad, te se sa cijepljenjem stanovništva započelo u utorak ujutro. Do sada se cijepljenje obavljalo u ambulantama obiteljske medicine, naveo je za Hercegovina.info direktor Javne ustanove Dom zdravlja Stari grad dr. Edin Kapetanović. Stanovništvo se u ovom krugu cijepi cjepivom AstraZenece.

On je istaknuo da je ovo još uvijek početna faza procesa cijepljenja, jer je cijepljen samo dio ljudi iz prioritetne grupe opće populacije, preko 65 godina.

Ovog tjedna je u planu dati značajno veći broj cjepiva, njih oko 1000. Time će broj cijepljenih, što se tiče područja koje pokriva DZ Stari grad Mostar biti oko 2000, po pitanju cijepljenja i recijepljenja.

"Epiemiološka situacija je uistinu povoljna, kao i u okolnim regijama, i mi – koji operativno pravimo program cijepljenja – nastojimo iskoristiti ovo razdoblje povoljne epidemiološke situacije. Jedini preduvjet je dotok većeg broja cjepiva, da bi prešli i na cijepljenje ovih ostalih prioritetnih grupa, a ne samo stariju populaciju", rekao je dr. Kapetanović.

Podsjetit ćemo da je masovno cijepljenje u Mostaru krenulo u domu 'Herceg Stjepan Kosača', a tu se cijepilo stanovništvo s područja koje gravitira Domu zdravlja na Bulevaru.